Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Според Ердоган турската икономика е за пример на света

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи в сряда, че турската стопанска система е сложила световен образец в последните 16 години. Това предава Anadolu Agency, представена от " Фокус ".

Говорейки по време на ифтар в комерсиалната камара в Анкара, Ердоган съобщи: „ Турция се трансформира в международен модел, легенда в света със своето икономическо показване в последните 16 години “.

По време на речта Ердоган даде обещание, че ще има нов и доста по-силен метод към растежа на стопанската система на Турция след президентските и парламентарни избори на 24 юни.

Той разкритикува рейтинг организациите, поради направените изказвания по отношение на турската стопанската система, че „ укрепват отрицателната атмосфера основана против страната “, вместо да правят оценка икономическото развиване.

Според Ердоган турската стопанска система няма никакви проблеми със своите доходи, разноски, заеми и задължения.

„ Турция има по-добра картина, освен съпоставена с разрастващите се страни, само че и съпоставена с доста развити страни “, съобщи той.

„ Преди 16 години турските жители имаха 1/3 от прихода, съпоставено с приходите на жителите на европейските страни, до момента в който в този момент турците имат 2/3 от приходите на европейските жители. Нашата цел е да изравним и даже да надминем тази стойност до 2023 година “, приключи турският президент.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР