Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция се

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция се
Коментари Харесай

Ердоган иска Косово в НАТО и Съвета на Европа

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция се надява процесът на разговор сред Косово и Сърбия да завърши с обезпечаването на дълготраен мир и непоклатимост в района, заяви особено за Българска телеграфна агенция организация КосоваПрес.

На взаимна конференция с министър-председателя на Косово Албин Курти Ердоган съобщи, че Турция поддържа разговора сред Косово и Сърбия, като добави, че страната му чака страните да покажат кротичък и градивен метод.

Той акцентира, че поддръжката на Турция за Косово ще продължи във всички направления, в това число интензивна работа за увеличение на броя на страните, признаващи независимостта на Косово.

Междувременно министър-председателят на Косово Албин Курти, който е на публично посещаване в Турция, съобщи, че Косово е признателно за прекратяването на геноцида и намесата на НАТО в страната.

" Благодарих на президента Ердоган за поддръжката му за участие на Косово в НАТО и Съвета на Европа. Обединени сме от ориентацията си към НАТО, към Съвета на Европа, от нашите полезности. И двете страни ни сплотява сериозният миг, през който минава европейският континент ", съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР