Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини режима на сирийския

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини режима на сирийския
Коментари Харесай

Напрежение между Ердоган и Асад заради офанзивата в Идлиб

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган упрекна режима на сирийския президент Башар Асад, че се " пробва да саботира " връзките на Анкара с Русия посредством последната си атака в Северозападна Сирия, оповестява " Франс прес ".
При конфликтите в провинция Идлиб в Северозападна Сирия починаха минимум 42-ма бойци в границите на последните 24 часа.
Ердоган е споделил на съветския си сътрудник Владимир Путин по време на телефонен диалог късно през вчерашния ден, че офанзивата на силите на президента Асад " се опита да саботира турско-руското съдействие ", прецизира Фаретин Алтун, който е шеф на пресслужбата на турското президентство.
Русия и Турция са на противоположни страни в спора, като Москва изрично поддържа Асад, до момента в който Анкара прикани за свалянето му от власт и поддържа сирийските бунтовници в гражданската война, откакто тя стартира през 2011 година
Турция и Русия обаче работиха в тясно съдействие, с цел да намерят политическо решение на спора.
Ердоган се оплака, че " нарушаванията на режима на преустановяване на огъня, ориентирани към зоната за деескалация в Идлиб през последните две седмици, доближиха обезпокоително измерение.
Сирийската войска завладя три дребни села и отрази две огромни контра-атаки - от страна на танкова колона на групировката Хаят Тахрир Ал Шам при Кафр и Набуда.
Друга джихадистка организация - Джаиш Ал Изза нападна сирийците във фланг, към селището Ал Хамамия. Източници от двете страни изрекоха спорни изказвания до каква степен сполучлива е била офанзивата.
Бойните дейности не престават освен в следените от джихадистки организации региони на в провинциите Идлиб, Хама и Латакия. Често на прицел попадат християнски градове, които се намират наоколо.
На 12 май на ракетен обстрел от страна на джихадистите, беше подложен християнския град Скалбия. Поразен беше манастир в който се обитава детски подслон. Убити са 5 деца и една учителка, а още 5 деца бяха тежко ранени и откарани в болница в град Хама.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР