Президентът на страната-агресор Владимир Путин може да издаде заповед за

...
Президентът на страната-агресор Владимир Путин може да издаде заповед за
Коментари Харесай

The Times: Путин може да взриви Запоржката АЕЦ, Западът да отправи ясно предупреждение

Президентът на страната-агресор Владимир Путин може да издаде заповед за взривяване на Запорожката АЕЦ, с цел да укрепи разтърсените си позиции. Това се споделя в публицистична публикация на английския „ The Times “, представена от Гордон.

Посочва се, че за Путин като властнически водач е значимо да запази престижа си в очите на своите поддръжници. Неуспехите във войната против Украйна, чието започване беше " голяма стратегическа неточност ", и неотдавнашният опит за бунт на армията " Вагнер ", може да подбуден Путин към радикални дейности, считат създателите.

Изданието отбелязва, че неналичието на действителни триумфи на съветската войска на фронта се отразява отрицателно на имиджа на президента на Русия. А оцеляването му при въоръжения бунт се дължи единствено на това, че се реши на договаряния с лидера на " Вагнер " Евгений Пригожин с посредничеството на самопровъзгласилия се за президент на Беларус Александър Лукашенко.

" Това е рисков миг за путиновия режим. Което значи миг на нараснала заплаха за района. За да си върне благоразположението на политическата Фортуна, Путин може да се поддаде на изкушението да ескалира войната, надявайки се на бързи победи. " – предизвестява „ The Times “.

Изданието показва като удостоверение за съветските проекти да се нанесе удар по Запорожката АЕЦ последователното евакуиране на съветските военни и съветския личен състав от централата.

„ The Times “ акцентира, че страните от НАТО би трябвало да предупредят Москва, че няма да оставят без отговор възможна измама против централата – това е " най-бързият метод да бъде завършена жестоката война и да бъде обезвреден порочният режим на Путин ".
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР