Президентът на Славия Венци Стефанов критикува oстро пред колегите от

...
Президентът на Славия Венци Стефанов критикува oстро пред колегите от
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Очаквах повече от Космонавта

Президентът на Славия Венци Стефанов подлага на критика oстро пред сътрудниците от БЛИЦ част от националите ни, които нощес изгубиха с 0:1 семейството на Черна гора в първата среща от квалификациите за Евро 2024.

" Да, чудеса не стават толкоз елементарно, само че може би някои момчета прегоряха. Липсата на опит си сподели думата. Прегоряха, позволиха неточности. Фаталната обаче пристигна от Филип Кръстев, не от някой различен.

От него стана казуса за гола на Черна гора. Да, казваш, че Кръстев имал предпочитание. Така е, само че това са мачове, в които не може да показваш какъв брой си популярен и техничен, още повече пред наказателното ни поле.

Начинът, по който подходи и му откраднаха топката, беше безконтролен ", разяснява Венци Стефанов.

" За какво да се обаждам на Филип, та той нали ме съди. Да, неприятно е, само че да е жив и здрав, да работи. Според мен трябваше да остане в Европа, с цел да стане футболист. Връщането му в Левски е съдбовна неточност ", добави някогашният член на Изпълкома по адрес на халфа на " сините ".
 Кокала прикани за обединяване в Левски и разкритикува националния селекционер Кръстаич
Кокала прикани за обединяване в Левски и разкритикува националния селекционер Кръстаич

Ето какво показа Емил Велев

" Вижте по какъв начин Петко Христов се държи - образование и геройство. Другите ни национали би трябвало да бъдат като него. И когато го има мъжеството, тогава ще има резултати. Това имам поради като подлагам на критика Филип Кръстев ", акцентира Венци Стефанов.

" Георги Русев доста добре се включи, Вальо Антов също добре се показа. Браво и на вратаря Наумов, който избави каквото трябваше. За гола не можем да го виним. Започналите титуляри Християн Петров и Иван Йорданов явно прегоряха. Треньорът Младен Кръстаич взема решение кой да играе, той си носи отговорността. А дали Наумов или Светльо Вуцов - и двамата са положителни. И Светльо да беше пазил нощес, също щеше да се показа на високо равнище. Качествата му са безспорни ", продължи босът на Славия.

" Очаквахме повече обаче от Космонавта и от Спас Делев. Силата им беше в свирката. Повече се разправяха и се караха, в сравнение с да дават образец. Защо да наскърбявам Десподов? Нали някои го назовават Космонавта. Той имаше две отигравания по-добри, само че от него се чака доста повече, капитан е.

Май повече са му претенциите, а по-малко играта. Да, вкара решаващи голове в някои мачове, само че в този значим дуел го нямаше. Трябва да знае, че като е капитан, да заразява останалите с образеца си. Дано в понеделник против Унгария го забележим подобен, какъвто би трябвало да бъде ", добави Венци Стефанов.

" Кръстаич чудесно знае за какво е пуснал този или оня. И Георги Русев, и Ради Кирилов заслужаваха да играят. В офанзива би трябвало да сме още по-силни. В халфовата линия трябваше да има повече хора, които да дават извеждащия пас. Там не бяхме на висотата на черногорците. Те доста елементарно ги хващаха в клопката и не им позволяваха да играят.

Стефан Савич, Йоветич - все класни футболисти. Сръбската школа е това, няма какво да се заблуждаваме. Лошото е, че тръгнахме със загуба и тя ще ни тежи. Сега унгарците знаят слабите ни страни и ще подчертават на това в понеделник. Но аз не отчислявам този цикъл, занапред ще има изненади.

Сърбите биха нощес, само че Литва не може да бъде мерило. Смятам, че ще победим Литва и в двата мача. Двубоите с Унгария и Черна гора са решаващите. В понеделник не би трябвало да губим ", приключи някогашният член на Изпълкома на БФС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР