Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg идеята за

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg идеята за
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Не сме узрели за елит с 18 отбора, кризата ще спаси футбола ни от бежанци

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg концепцията за формат на efbet Лига с 18 тима. Босът на " белите " счита, че това не е сполучлив вид. Той е на мнение, че сезон 2019/2020 година ще се доиграе, даже и по съкратена скица. " Смятам, че вид с 18 клуба не е добър. Не сме дорасли за подобен формат и толкоз мачове. Смятам, че когато приказваме за спорт, е добре да има изпадащ. При вид с 18 клуба от новия сезон ще се получи по този начин, че никой няма да изпадне от елита. Това не е вярно. Най-добрата скица е с 16 клуба, 30 кръга ", сподели Венци Стефанов.

" За Славия разновидността да се спре шампионатът не е допустим. Ние желаеме да се изиграят допустимо най-вече мачове. Все ние ли ще сме от страната на булката! Е, в случай че се реши, че ситуациата в страната не разрешава да има мачове, няма да вършим панаири. Смятам, че въпреки всичко шампионата ще се доиграе, даже и по скъсен вид ", добави началникът на най-стария столичен клуб.

" След тази рецесия в страната ще би трябвало да се взимат единствено качествени чужденци в нашия футбол, бежанците ще отпаднат. Другото на всички места ще бъдат наши, български, момчета. Знаете, че в Славия постоянно сме давали път на българското! Сега и другите клубове ще би трябвало да го вършат, а не да си вършат чики-рики с всякакви бежанци. Трябва да се работи! Все отново ще има чужденци, няма да се свършат - Херо, Хубчев, Върба няма да стартират да пускат единствено български играчи, това е ясно ", сподели още Стефанов пред нашата медия. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР