Президентът на Северна Македония Георге Иванов отказал да подпише няколко

...
Президентът на Северна Македония Георге Иванов отказал да подпише няколко
Коментари Харесай

Георге Иванов отказва да подписва закони с името Северна Македония

Президентът на Северна Македония Георге Иванов отказал да подпише няколко закона, гласувани в Народното събрание и изпратени до него с името Северна Македония, оповестиха македонски уеб сайтове, които получиха удостоверение от Народното събрание.

Сега законите ще би трябвало още веднъж да бъдат подложени на гласоподаване, след което президентът ще би трябвало да ги подпише, както постанова законът, отбелязва уеб сайтът 24.

От кабинета на Иванов няма отговор ще подпише ли законите, когато ги получи за повторно, или ще продължи да бойкотира името Северна Македония. Президентът отхвърли да смени и табелата на институцията и към момента стои остарялата с досегашното име - Република Македония, предава Българска телеграфна агенция.

От Държавен вестник обявиха, че в бъдеще няма да разгласяват нищо, което получат от кабинета на Иванов, до момента в който той не смени името в Република Северна Македония. Преди време Иванов отхвърли да подпише указа за Преспанския контракт и закона за езиците, въпреки депутатите да ги гласоподаваха за повторно. Председателят на Народното събрание Талат Джафери ги изпрати в Държавен вестник със своя автограф.

По този мотив в прокуратурата бе получен неизвестен иск с обвиняване за нарушение на конституцията. От прокуратурата оповестиха за телевизия 24, че по случая се работи, събират се и експертни отзиви от няколко професори от Правния факултет във връзка с това планува ли неподписването на указа наказателна отговорност. След като процедурата приключи, прокуратурата ще вземе решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР