Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани на всяко нападение

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани на всяко нападение
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отправи предупреждение към Иран заради медийна публикация

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се закани на всяко нахлуване на Иран да бъде отговорено с " 1000 пъти по-голям магнитуд ".
Той насочи опасността след издание на информация, че Ислямската република възнамерява да си отмъсти за убийството на топ генерала Касем Сюлеймани, който бе погубен при удар с американски безпилотен аероплан в Ирак през януари тази година, осведоми AFP.
 „ Politico ”: Иран готви атентат против американския дипломат в ЮАР „ Politico ”: Иран готви атентат против американския дипломат в ЮАР
Иранските управляващи обмислят опцията да провеждат опит за ликвидиране на американския дипломат в Южна Африка Лана Маркс като възмездие...
По-рано Politico осведоми, базирайки се на източници, че преди президентските избори през ноември.
" Според медийна информация Иран може би възнамерява ликвидиране, или друга офанзива, против Съединени американски щати в отговор на убийството на терористичния водач Сюлеймани ", написа Тръмп в " Туитър ".
" Всяка офанзива на Иран, във всяка форма, против Съединени американски щати ще бъде посрещната с нахлуване против Иран, което ще бъде с 1000 пъти по-голям магнитуд ", предизвести американският водач.
През януари американски безпилотен аероплан умъртви Сюлеймани в Багдад. Вашингтон упорства за удължение на оръжейното ембарго против Ислямската република, което стартира да изтича през октомври, както и връщане на глобите на Организация на обединените нации.
 Организация на обединените нации: Убийството на Сюлеймани от Съединени американски щати е нарушаване на интернационалното право Организация на обединените нации: Убийството на Сюлеймани от Съединени американски щати е нарушаване на интернационалното право
В Организация на обединените нации видяха нарушаване на интернационалното право с " нелегално " ликвидиране на Солеймани от Съединени американски щати, оповестява Reuters..@UN expert says U.S. d...
Държавният секретар Майк Помпео отхвърли да разяснява непосредствено информацията за плануваното нападение против Лана Маркс, посланика на Съединени американски щати в ЮАР, който е непосредствен съдружник на Тръмп.
Но Помпео съобщи пред Fox news, че Ислямска република Иран провежда покушения по целия свят. Те, по думите му, са убивали хора в Европа и по други краища на света, което е неприемливо.
Говорител на иранското външно министерство отхвърли медийната информация като " безпочвена " и част от способи за основаване на антииранска атмосфера на интернационалната сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР