Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, забраняващ американските инвестиции

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, забраняващ американските инвестиции
Коментари Харесай

Тръмп забрани американските инвестиции в китайски компании, Пекин поздрави Байдън |

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, забраняващ американските вложения в китайски компании, които съгласно Вашингтон са свързани с въоръжените сили на Китай, оповестява Ройтерс. 

В указа се показва, че Китай употребява от ден на ден американски капитали, с цел да финансира и обезпечава създаването и модернизирането на своите военни, разследващи и други системи за сигурност, което му дава опция за заплашва директно Съединени американски щати на американска територия и американските сили в чужбина.

Забраната да се купуват и продават акции на 31 китайски компании, които министерството на защитата по-рано тази година включи в листата на организациите, свързани с китайския боен бранш, влиза в действие на 11 януари 2021 година

На фона на новия декрет Китай поздрави Байдън за успеха му на президентските избори, съобщи Франс прес.  " Уважаваме избора на американския народ. Поздравяваме господин Байдън и  госпожа Харис ", съобщи представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин. 

Вънбин дефинира новия декрет като " произвол " и " злобни клюки " и прикани Съединени американски щати да не пречат на американските компании, които желаят да влагат в Китай, написа Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР