Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднесе в телефонен разговор съболезнования

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднесе в телефонен разговор съболезнования
Коментари Харесай

Тръмп поднесе в телефонен разговор съболезнования на Макрон за пожара в Нотр Дам 

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сервира в телефонен диалог съболезнования на френския си сътрудник Еманюел Макрон след пожара в парижката катедрала "Нотр Дам ", назова Франция "най-стария съдружник на Съединени американски щати " и предложи американска помощ за възобновяване на църквата, оповестиха ДПА и Ройтерс. Агенциите са базират на изказване на говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Тръмп е напомнил, че камбаните на "Нотр Дам " са отекнали на 12 септември 2001 година в символ на съпричастност с американците след терористичните офанзиви в Ню Йорк и Вашингтон, означи Българска телеграфна агенция. "Тези камбани още веднъж ще бият. Днес сме дружно с Франция и предлагаме помощта си за възобновяване на този незаместим знак на западната цивилизация ", е заявял той.

"САЩ са дружно с френските жители, град Париж и милионите гости от целия свят, които са потърсили разтуха в тази емблематична постройка. "Нотр Дам " ще продължи да е знак на Франция, в това число на нейната независимост на вероизповеданията и на демокрацията ѝ. Vive la France! (фр. - Да живее Франция!) ", се споделя още в изказването, представено от Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР