Президентът на САЩ Доналд Tramp планира внезапно посещение в демилитаризираната

...
Президентът на САЩ Доналд Tramp планира внезапно посещение в демилитаризираната
Коментари Харесай

Тръмп не стигна до Корейската демилитаризирана зона


Президентът на Съединени американски щати Доналд Tramp възнамерява ненадейно посещаване в демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея, само че в последния миг го анулира заради неприятни метеорологични условия.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс уведомила дребна група публицисти, че ще се насочат към демилитаризираната зона, където Тръмп трябвало да се срещне с президента на Република Корея, Мун Дже Ин, само че тази информация не трябвало да се разгласява до края на пътуването. Както обясниха репортерите, на първо време хеликоптерите полетели към дестинацията, само че заради неприятната видимост беше невероятно да се направи безвредно кацане. После създали различен опит, само че метеорологичните условия се влошили още повече.

Корейската демилитаризирана зона е най-охраняваната граница в света. Ивицата е дълга 260 км, а широчината й е близо 4 километра. Това е границата, разделяща Северна и Южна Корея. Създадена е през 1953 година (началото на Корейската война е на 25 юни 1950г., а на 30 август 1953г. е подписано помирение, съгласно което и двете страни се отдръпват на по два километра от паралела, където се основава демилитаризирана зона; към момента обаче примирието не е последвано от кротичък договор) и изрично е определяна като най-охраняваната граница в света. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР