Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново отправи предупреждение към Иран

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново отправи предупреждение към Иран
Коментари Харесай

Тръмп към Иран: Не убивайте вашите протестиращи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж насочи предизвестие към Иран да не потушава със мощ митингите. Същевременно американският министър на защитата Марк Еспър съобщи, че Тръмп е подготвен да дискутира с ръководителите на Ислямската република, съобщи Франс прес.

Вчера Тръмп приветства куража на протестиращите в Иран и насочи предизвестие да не се стига до всеобщо ликвидиране на стачкуващи. Днес той още веднъж разяснява в Туитър в митингите в Иран.

" НЕ УБИВАЙТЕ ВАШИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ", написа Тръмп в Туитър.

Иранската полиция разпръсна през вчерашния ден манифестации на студенти Техеран, събрали се да почетат паметта на убитите 176 пасажери и екипаж на сваления от иранската войска украински аероплан.

" Хиляди хора към този момент бяха убити или хвърлени в пандиза от вас, целият свят ви гледа ", написа Тръмп в Туитър. " И което е по-важно, Съединени американски щати ви гледат ", добави той, визирайки и митингите през ноември в Иран, избухнали след увеличението на цената на бензина, в които съгласно неправителствената организация Амнести интернешънъл са били убити над 300 души.

Предупрежденията на Тръмп идват в миг на засилено напрежение сред Вашингтон и Техеран поради убийството на иранския военачалник Касем Солеймани в американски удар в Багдад и поради иранските ракетни удари по бази в Ирак, употребявани от американски военни.

Въпреки напрежението американският президент към момента е подготвен да дискутира с Иран, без предварителни условия, съобщи през днешния ден американският министър на защитата Марк Еспър.

Пред телевизия Си Би Ес той сподели, че Съединени американски щати са подготвени да приказват с Ислямската република за един нов път, серия от ограничения, които ще създадат от Иран една естествена страна.

Еспър добави, че офертата на администрацията на Тръмп за договаряне на нова нуклеарна договорка с Иран без предварителни условия продължава да е в действие, прибавя Асошиейтед прес.

Министърът съобщи също, че администрацията на Тръмп не предвижда още ирански военни офанзиви като възмездие за американския удар в Багдад, умъртвил Солеймани, добавя Асошиейтед прес.

Еспър загатна, че иранското държавно управление е под вътрешна опасност, след свалянето на украинския аероплан.

" Можете да видите по какъв начин иранският народ се подвига и отстоява правата си, аспирациите си за по-добро ръководство, за един друг режим ", съобщи Еспър.

Министърът добави, че въпреки всичко би трябвало да бъде оценено това, че Иран е поел отговорност за свалянето на самолета. Той сподели, че съгласно негово персонално мнение, свалянето е било случай и добави, че, макар че иранските държавни представители в началото укориха американската агитация, в последна сметка те направиха вярното нещо и признаха виновността си.

Относно елитните ирански сили ал Кудс Еспър сподели, че те не престават да съставляват опасност в Близкия изток, само че съответните офанзиви, които са били планувани от Касем Солеймани, са били осуетени. Министърът добави, че споделя изразеното от Тръмп пред телевизия Фокс Нюз мнение, че Солеймани е възнамерявал офанзиви против доста американски обекти, само че не загатна дали измежду тези обекти е имало и четири посолства. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР