Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново нападна председателя на Федералния

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново нападна председателя на Федералния
Коментари Харесай

Тръмп пак нападна Федералния резерв

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж атакува ръководителя на Федералния запас Джеръми Пауъл и загатна, че съжалява, че въобще го е номинирал за поста. Но президентът е срещу отстраняването му от поста, откакто беше запитан при какви условия би уволнил Пауъл, осведомят Агенция Франс Прес и " Блумбърг ".

Американският водач съобщи в изявление за вестник " Уолстрийт джърнъл ", че съзнателно изпраща директни послания към гуверньора на Федералния запас, защото желае да се понижи главната рента, макар че признава, че централната банка на Съединени американски щати е самостоятелна институция.

Обикновено президентите на Съединени американски щати не се намесват в самостоятелната политика на запаса. Преди няколко седмици Тръмп дефинира политиката на банката като " откачена ".

" Всеки път, когато създадем нещо ужасно, той подвига главната рента ", оплака се Тръмп пред изданието.

Изглежда, че е щастлив при повдигането на лихвата, добави милиардерът.

Държавният глава посочи пред вестника, че е " прекомерно рано да се каже, само че може би " съжалява, че е номинирал Пауъл за четиригодишен мандат, почнал през февруари.

" Предполагаше се, че той е човек, който понижава главната рента. Оказа се, че не е ", продължи Тръмп.

Според вестника президентът може да в профил шефове на запаса " за причина ", само че Законът за Федералния запас не постановява аргументи, при които може да се уволни гуверньорът на банката.

През предходната седмица Тръмп назова запаса " най-голямата опасност ".

Резервът подвигна лихвата три пъти през тази година, чака се да го направи с още 0,25 процентни пункта през декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР