Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази песимистични възгледи за днешните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази песимистични възгледи за днешните
Коментари Харесай

Тръмп няма големи очаквания за търговските преговори с Юнкер

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази песимистични възгледи за днешните договаряния с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с които се цели предотвратяването на комерсиална война, съобщи Ройтерс.

Вчера Тръмп написа през вчерашния ден в Twitter, че Съединени американски щати и Европейски Съюз би трябвало да отстранен всички мита, бариери и дотации в комерсиалните връзки посред им.

„ Това най-сетне ще може да се назова свободен пазар и свободна търговия. Надявам се, че ще го създадат, ние сме подготвени – не те няма да го създадат! “, написа американският президент в Twitter.

Тръмп упреква Европейски Съюз в нелоялни търговски практики и заплаши да увеличи митата върху колите, които се внасят от блока.

Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстром, която ще придружи Юнкер, съобщи предходната седмица, че Европейски Съюз приготвя лист с американски артикули, които да бъдат обложени с мита, в случай че Съединени американски щати наложи цени за вноса на европейските коли.

Европейската комисия заяви в понеделник, че Юнкер няма да показа съответни търговски оферти по време на визитата си във Вашингтон.

„ Не искам да влизам в полемика по отношение на съответни оферти, тъй като сега няма такива “, сподели представител на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Икономическият консултант на Белия дом Лари Кудлоу въпреки това съобщи, че чака Юнкер да показа „ съществено “ комерсиално предложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР