Президентът на САЩ Джо Байдън защити днес интеграцията на Израел

...
Президентът на САЩ Джо Байдън защити днес интеграцията на Израел
Коментари Харесай

Стратегически съюз! Байдън изрази подкрепа за Израел по време на първата си обиколка в Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отбрани през днешния ден " интеграцията на Израел " в Близкия изток и удостовери " непоколебимия " ангажимент на Съединени американски щати към тази съюзническа страна при идването си в Тел Авив в границите на първата си обиколка в близкоизточния район, съобщи Франс прес.

„ Ние ще продължим да насърчаваме интеграцията на Израел в района “, сподели Байдън, носейки нормалните си авиаторски слънчеви очила в жанр „ Топ гън “, на пистата на летище " Бен Гурион " в Тел Авив, където кацна с президентския аероплан.

Заради антиковидните правила американският президент, вместо да се ръкува, поздрави с почукване на юмруци израелския президент Ицхак Херцог и министър-председателя Яир Лапид. Двамата израелци акцентираха „ поддръжката “ и „ другарството “ на Байдън към тяхната страна, а американският водач прикани за „ по-нататъшно подсилване " на двустранните връзки.

Убеден католик, Джо Байдън назова визитата си в Светите земи „ благословия “ и акцентира, че връзката с Израел „ е по-дълбока и по-силна от всеки път “.

Потвърждавайки „ непоклатимия “ ангажимент на американците „ към сигурността на Израел “, той уточни, че се готви да получи информация за израелските качества за противоракетна защита, в това число системата „ Железен купол “, само че също и за ново лазерно устройство за битка с дронове, наречено „ Железен лъч “.

„ Това е историческо посещаване, тъй като показва неразривната връзка сред нашите две страни “, сподели Лапид и добави, че желае да разиска с Джо Байдън „ нуждата от възобновяване на мощна световна коалиция за прекъсване на нуклеарната стратегия на Иран ", който е зложелател на Израел и Съединени американски щати.

Израел се пробва да попречи на западните сили, в това число Съединени американски щати, да съживят интернационалното съглашение от 2015 година, ограничаващо нуклеарната стратегия на Иран, от което Доналд Тръмп се отдръпна през 2018 година

Израел се опасява, че в случай че американските наказания против Иран бъдат анулирани, това ще усили помощта, предоставена от Техеран на съдружници като ливанската " Хизбула " и палестинския " Хамас ", които са " бодил в очите " за еврейската страна.

Израел се стреми да образува нова " архитектура " в Близкия изток, с други думи да образува общ фронт със страните от района, считани за враждебни на Ислямската република.

С посредничеството на държавното управление на Тръмп Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Бахрейн възстановиха връзките си с Израел през 2020 година

Израелското държавно управление се надява, че обиколката на Байдън, която би трябвало да го води и до Саудитска Арабия, ще даде подтик на хипотетична нормализация със саудитското кралство. Особено откакто американският президент ще направи в петък алегорична връзка сред двете страни, като реализира невиждан пряк полет сред Тел Авив и Джеда.

По време на визитата на Байдън израелската полиция е разположила към 16 000 чиновници и доста пътища в страната ще бъдат затворени. Полицията реализира засилено наличие в центъра на Ерусалим. На улица " Крал Давид " в Ерусалим, където ще отседне Джо Байдън, на уличните стълбове бяха закачени американски флагове, с цел да отбележат първото посещаване на американски държавен глава в Израел след републиканеца Доналд Тръмп през 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР