Президентът на САЩ Джо Байдън успокои американците, успокоявайки ги, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън успокои американците, успокоявайки ги, че
Коментари Харесай

Байдън успокои американците: Няма да се стигне до глобална ядрена война

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън успокои американците, успокоявайки ги, че не би трябвало да се опасяват от опцията нашествието на Русия в Украйна ще прерасне в световна нуклеарна война. Притеснението на мнозина е обвързвано с това, че Москва приведе нуклеарните си сили в нараснала подготвеност след суровите наказания на Съединени американски щати, написа " Гласове ".

" Трябва ли американците да се тревожат за нуклеарна война? " пита кореспондент Байдън, до момента в който той върви към Белия дом.  " Не ", дава отговор американския президент.

По-рано напрежението се опита да успокои и прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. Тя разгласи, че Съединени американски щати няма да покачват степента на подготвеност на нуклеарните си сили, допълвайки, че " всяка провокативна изразителност като тази във връзка с нуклеарните оръжия е рискова и усилва риска от неверни решения ".

В края на предходната седмица Путин подреди на военния министър Сергей Шойгу и военачалник Валери Герасимов, шеф на генералния щаб, да слагат нуклеарните си сили в " специфичен режим на бойно дежурство ".

" Западните страни освен подхващат вражески дейности против страната ни в икономическата сфера, само че и висши чиновници от водещи членове на НАТО вършат нападателни изказвания по наш адрес ", сподели Путин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР