Президентът на САЩ Джо Байдън ще наложи забрана за влизане

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще наложи забрана за влизане
Коментари Харесай

Байдън забранява на редица чужденци да влизат в Щатите


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще наложи възбрана за влизане в страната на множеството неамерикански жители, обитавали наскоро в Република Южна Африка, с цел да се ограничи разпространяването на появилия се там нов вид на ковид а, заяви Ройтерс, съобщи БНР. Забраната ще влезе в действие на 30 януари.

Днес Байдън ще върне възбрана та за влизане в Съединени американски щати на съвсем всички неамерикански жители, пътуващи от Бразилия, Англия, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.

На 21 януари американският президент разпореди всеки, който пътува за Съединени американски щати със аероплан, да си направи тест за ковид , преди да се качи на борда и да остане под карантина след идването си.

Някои американски здравни специалисти се притесняват, че съществуващите ваксини може да се окажат неефективни против южноафриканския вид на ковид а, отбелязва Ройтерс.

По данни на университета " Джонс Хопкинс ", оповестени през вчерашния ден, от началото на пандемията в Съединени американски щати са регистрирани над 25 милиона инфектирани с ковид а, а смъртните случаи, свързани с Covid-19, са надхвърлили 417 500. През последните 24 часа в Съединени американски щати са умряли 3332 души. 

Южноафриканският вид на ковид а, прочут също като 501Y.V2, е с 50 % по инфектиран и към този момент е открит в минимум 20 страни. Този вариант още не е открит в Съединени американски щати , само че в минимум 20 щати е открит английският вид, прочут като В.1.1.7., отбелязва Ройтерс.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР