Президентът на САЩ Джо Байдън се притеснява, че вътрешните борби

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се притеснява, че вътрешните борби
Коментари Харесай

Байдън притеснен за помощта за Украйна след сблъсъците в Конгреса

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се тормози, че вътрешните битки сред републиканците в Конгреса могат да навредят на помощта за Украйна. Той даде обещание скоро да изнесе тирада, с цел да очертае за какво Съединени американски щати би трябвало да продължат да поддържат Украйна във войната ѝ с Русия, оповестява " Ройтерс ".

Запитан дали е угрижен, че Съединените щати няма да могат да дават помощта, която са дали обещание на Украйна поради хаоса на Капитолийския рид, Байдън призна:

" Това ме тревожи, само че знам, че има болшинство членове на Камарата и Сената от двете партии, които споделиха, че поддържат финансирането на Украйна. "

Президентът също по този начин уточни, че има различен път, който Съединени американски щати могат да употребяват за финансиране на Украйна .

Той отхвърли да даде повече детайлности, а Белият дом също отхвърли да  обясни коментара на Байдън.
 Отстраниха от поста ръководителя на Камарата на представителите в Съединени американски щати
Отстраниха от поста ръководителя на Камарата на представителите в Съединени американски щати

Искането за премахване пристигна часове, откакто долната камара гласоподава краткотрайната мярка, целяща да избегне прекъсването работата на държавното управление

Припомняме, че след гласоподаване във вторник ръководителят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Кевин Маккарти беше отхвърлен от поста. Тази изключителна борба бе първа сходна в историята на Съединени американски щати. 

, откакто конгресменът - републиканец Мат Гейтц внесе предложение за премахване на ръководителя Маккарти от поста му.

Лидерът на демократите Хаким Джефрис сподели в писмо до сътрудниците си, че желае да работи с републиканците, само че не желае да обезпечи гласовете, нужни за спасяването на Маккарти.

Изпълняващ длъжността ръководител е републиканецът от щата Северна Каролина Патрик Макхенри.

Във вторник Байдън беседва във вторник с водачите на съюзническите страни, Европейския съюз и военния съюз НАТО за продължение на координираната поддръжка за Украйна.

В диалога са взели участие водачите на Канада, Германия, Италия, Япония, Полша, Румъния, Англия и Франция, както и ръководителите на НАТО, Европейската комисия и Европейския съвет, се споделя в изказване на Белия дом.

Байдън свика диалога точно на фона на опасенията, че поддръжката за военните старания на Киев против Русия избледнява, изключително в Съединените щати, където от законопроекта за незабавни случаи, с цел да предотврати отчасти затваряне на държавното управление.

Изключването на помощта за Украйна от законопроекта за разноските на Съединени американски щати накара прокиевски чиновници във Вашингтон да се блъскат в търсене на най-хубавия метод да обезпечат утвърждение за по-нататъшна помощ в допълнение към 113 милиарда $ за сигурност, икономическа и филантропична помощ, предоставена от Съединени американски щати след нахлуването на Русия през февруари 2022.
 Байдън: Помощта за Украйна би трябвало да продължи, конгресът „ да спре игрите “
Байдън: Помощта за Украйна би трябвало да продължи, конгресът „ да спре игрите “

Много законодатели признават, че приемането на утвърждение за помощта за Украйна в Конгреса става все по-трудно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР