Президентът на САЩ Джо Байдън прочете своето годишно обръщение към

...
Президентът на САЩ Джо Байдън прочете своето годишно обръщение към
Коментари Харесай

Байдън се оправда за провала в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прочете своето годишно послание към Конгреса в наличието на украинския дипломат, който беше поканен от първата дама. Голяма част от речта на домакина на Белия дом в действителност беше за Русия и Украйна - Байдън се опитваше да потвърди, че " разноските и заканите за Америка са се нараснали ", само че Америка въпреки всичко ще завоюва. Как?

След като американският президент Джо Байдън разгласи „ пагубен санкционен отговор на съветската експанзия “ и за следващ път се съветва с сътрудниците в Европа, той изчезна от полезрението освен на Русия, само че и на Америка. Стопанинът на Белия дом си взе почивка и отиде в Делауеър, дребен щат на североизток, който той съставлява в Сената в продължение на 36 години.

На водачите от това равнище се дава да почиват само в мирни дни за нацията и с възприятие за изпълнен дълг, само че това сигурно не визира Байдън.

За седми следващ месец инфлацията надвишава 5%, което е връх от съвсем половин век насам. Миграционната рецесия продължава по южните граници. В огромните градове се следи внезапно нарастване на престъпността, в това число на убийствата.

Гласовитите консервативни критици на Байдън (Тъкър Карлсън е характерен пример) настояват, че нарасналото внимание на президента към Украйна се дължи на първо място на невъзможността да реши вътрешните проблеми на Съединените щати, страна, където малко хора могат да намерят Украйна на картата.

Сега, когато съветската военна интервенция е в разгара си, Байдън към този момент не може да каже, че е „ предотвратил войната “ и „ спрял Путин “, както в началото беше замислено. След като вкара цялостния набор от своите " пъклен наказания ", президентът на Съединени американски щати беше изправен пред невъзможността да повлияе на обстановката по подобен метод, че да бъде пояснен в негова изгода.

Всъщност Съединени американски щати, несъмнено, въздействат на обстановката и то по доста унищожителен метод. Най-малкото съветският външен министър Сергей Лавров е уверен, че Украйна протака договарянията по искане от Вашингтон. Ако това е правилно (а това е правилно: процесът на договаряния в действителност се проточва и мнението на американското управление към момента е сериозно значимо за Киев), тогава проектът на американската страна е явен: имаме потребност от повече военни и всевъзможни други загуби, с цел да ги употребява по-късно като илюстрация в обществено-политическия развой към Москва.

Повечето американски военни анализатори не се съмняват, че интервенцията на въоръжените сили на РФ в Украйна ще завърши сполучливо за въоръжените сили на Руската федерация. Но Вашингтон желае да пролее колкото се може повече кръв.

Президентът обаче не можа да показа тази тактика като част от годишното си послание към Конгреса – прекомерно кръвожадно даже за американец, изключително за американски демократ. Байдън очевидно би предпочел сюжет, при който може да се показа като миротворец или да разгласи оттегляне на Русия, само че ситуацията е друго.

Според изследвания на публичното мнение едвам 36% от американците считат, че президентът е в положение да се оправи със отговорностите си. А 62% от интервюираните са уверени, че в случай че Доналд Тръмп беше на мястото на Байдън, военната рецесия нямаше да се случи. Тръмп, апропо, също е уверен в това.

Три дни преди речта на президента пред конгресмените, някогашният президент се яви пред Конференцията за консервативно политическо деяние, където упрекна Байдън, че подценява проблемите на страната и че е „ малоумен “. „ Границите на Украйна наподобяват свещени за американските демократи, само че те не се интересуват от унищожаването на границите на Съединени американски щати и са подготвени да пожертват суверенитета на Америка “, сподели Тръмп, имайки поради миграционната рецесия.

Що се отнася до украинската рецесия, той разказа обстановката по следния метод: „ Проблемът не е единствено, че Путин е интелигентен, въпреки че е интелигентен, а че нашите водачи са глупави “.

Особена компликация за Байдън е, че вероятните способи за решение на някои от вътрешните проблеми на страната опонират на идеологическата теория на демократите. Още като част от речта си пред Конгреса президентът трябваше да се реалокира вдясно, което провокира нова вълна от рецензии, този път от " прогресивното крило " на личната му партия.

Например той даде обещание да усили финансирането на полицията, понижено в демократичните столични региони по искане на придвижването “Черните животи имат знамение” - това се счита, че е предизвикало усилването на престъпността. Второто непопулярно решение измежду демократите е укрепването на южната граница на Съединени американски щати, която всеки ден се щурмува от незаконни мигранти.

Това, към което Байдън към момента не е прибегнал, е размразяването на петролните планове в Съединени американски щати, което би намалило цената на черното злато в среда, в която възходящите цени на горивата са главният мотор на инфлацията, а инфлацията е главният проблем в Съединени американски щати. „ Зеленото” лоби обаче няма да му елементарни това.

От друга страна, фокусът върху цените на петрола попречи на Вашингтон да наложи наказания върху съветската търговия с сила, което би довело до още по-голям растеж.

Президентът също трябваше да признае, че санкционната война с Русия ще докара до спомагателни загуби за Америка. В същото време Съединени американски щати съвсем изчерпаха новите хрумвания по какъв начин да лимитират в допълнение Руската федерация, без да се наранят съдбовно.

Почти като финален, чисто алегоричен коз, Байдън извади от джоба си затварянето на небето за самолети " с каквото и да е съветско присъединяване ", в това число и за чартърни полети. По-рано Канада и страните от Европейски Съюз започнаха сходна стъпка, Русия отговори огледално, а съветски специалисти показват, че в този случай Съединени американски щати по-скоро се прострелват в крайници, в сравнение с санкционират Москва.

Трудно можеш да се измъкнеш от сходни условия и Байдън го извъртя, че загубите от санкционната война са цената за демокрацията и че неговата политика в действителност не се оказва цялостен неуспех, а „ може да забави напредъка на Путин. "

Разбира се, той не може да удостовери това по никакъв метод, а твърди, че Русия ще почувства „ действителните вреди “ по-късно. Тоест резултатите от санкционната политика не могат да бъдат показани сега, само че „ съветската стопанска система се клати “. В Кремъл, през устата на прессекретаря на президента Дмитрий Песков, дадоха отговор на това: стопанската система претърпява сериозен удар, само че ще остане на крайници.

„ Путин може да отдели Киев с танкове, само че няма да получи душата на иранския народ “, съобщи още Байдън, като по този метод породи следващия „ байдънизъм “. Изводът е, че на американците просто се предлага да имат вяра, че политиката, която болшинството не утвърждава, в действителност е вярната и ще докара страната до триумф малко по-късно. Изключително едва, като се има поради, че сега американците изпитват рецесия на доверието към президента.

Стига се до там, че след седем месеца демократите ще изгубят с тропот частичните избори за Конгрес, губейки монопола си върху властта и погребвайки грандиозния си проект за завладяване на страната, а самият Байдън ще се трансформира в „ куцо пате “ още на втората година на неговото ръководство. Но този „ конфликт с демокрацията “, за жалост, не значи, че Съединените щати като мощ и Вашингтон като седалище на политическия хайлайф ще изгубят опцията да навредят на Русия и да повлияят на обстановката в Украйна по този начин, че кръвта да се лее, а цената на интервенцията за Москва да се окаже висока.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР