Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да приеме необходимото

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да приеме необходимото
Коментари Харесай

Байдън призовава Конгреса да забрани щурмовите оръжия в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Конгреса да одобри нужното законодателство за възбрана на щурмови оръжия и да затвори малките врати в системите за инспекция, за понижаване на насилието с оръжие и " избавяне на американски живот ", оповестява The Hill.

В речта си за, президентът уточни, че като сенатор към този момент е затворил съществуващите малки врати, само че сега Сенатът би трябвало да работи още веднъж.

" В процеса би трябвало да забраним и щурмови оръжия ", съобщи Байдън, добавяйки, че " увеличението на инспекциите за предишното (на купувачите), премахването на щурмови оръжия " и пълнителите с огромен потенциал ще оказват помощ за понижаване на жертвите на принуждение с оръжие.

Байдън сподели, че американските управляващи към момента не знаят какви тъкмо са били претекстовете на нападателя от Боулдър. " Искате от мен да злоупотребявам... какво се е случило, за какво се е случило. Няма да върша това в този момент, до момента в който не разполагаме с цялата информация. Аз също не разполагам с всички обстоятелства ".

" Както споделих, към този миг доста неща остават незнайни ". Байдън изясни, че федералното държавно управление работи в тясно съдействие с локалните правоприлагащи органи. " Като президент ще употребявам всички запаси, с които разполагам, с цел да опазя сигурността на американския народ ".

" Това не е и не би трябвало да бъде партиен въпрос, това е американски въпрос . Това ще избави животи, американски животи и ние би трябвало да действаме. Не е нужно да очаквам нито минута, да не приказваме за час, с цел да подхваща рационални стъпки, които ще избавят животи в бъдеще и да упорствам сътрудници от Камарата и Сената да работят ".

Въпреки това доста републиканци не престават да се опълчват на ограниченията за надзор на оръжията , което значи, че приемането на законодателство се чака да бъде мъчно, като се има поради разделянето 50 на 50 в Сената.

" Всеки път, когато има престрелка, ние играем този неуместен спектакъл , където този комитет се събира и предлага куп закони, които не биха създали нищо, с цел да спрат тези убийства ", разяснява сенатор Тед Круз (Тексас ) във вторник на авансово планувано от Сената чуване по отношение на намаляването на насилието и против оръжията, добавяйки, че предложенията на демократите ще лишават " оръжия на спазващите закона жители ".

Шанън Уотс, основателката на " Майки упорстват за дейности " също разяснява, че " не можем да изчакаме нито момент повече ".

" Само през последната седмица две убиха минимум 18 души , раниха най-малко още един и опустошиха страната ни - до момента в който други типове насилия с оръжие не престават да убиват над 100 души в Съединени американски щати всеки ден ", сподели Уотс.
 Повдигнаха обвинявания на 21-годишния Ахмад Алиса за всеобщото ликвидиране в Колорадо
Повдигнаха обвинявания на 21-годишния Ахмад Алиса за всеобщото ликвидиране в Колорадо

Байдън прикани за възбрана на щурмовите карабини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР