Президентът на САЩ Джо Байдън покани Африканския съюз да се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън покани Африканския съюз да се
Коментари Харесай

Джо Байдън покани Африкансикия съюз в Г-20

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложения Африканския съюз да се причисли към Групата на двадесетте (Г-20). Поканата бе отправена на срещата на върха САЩ-Африка в американската столица.

„ Днес поканвам Африканския съюз да се причисли към Г-20 като непрекъснат член “, акцентира Байдън.

По-рано тази седмица бе обявено, че Байдън има намерение да разгласи редица начинания, свързани с Африка, по време на срещата на върха, в това число поддръжката на Съединени американски щати за присъединението на Африканския съюз към Г-20 като непрекъснат член.

Срещата на върха САЩ-Африка се организира във Вашингтон на 13-15 декември. Както Белият дом заяви по-рано, в него вземат участие държавни и държавни ръководители на 49 африкански страни, както и представител на Африканския съюз. Пет страни не бяха поканени на тридневната среща на върха - Буркина Фасо, Гвинея, Мали и Судан. Съединени американски щати изясняват това с обстоятелството, че там са осъществени държавни преврати и Африканският съюз не признава ръководещите, пристигнали на власт вследствие на това. С Еритрея, както обясниха в Белия дом, Вашингтон няма пълноценни дипломатически връзки. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР