Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон за бюджета за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон за бюджета за
Коментари Харесай

Байдън подписа рекорден бюджет за отбрана на САЩ, в който има 800 млн. долара помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон за бюджета за защита за 2024 година, който е рекорден - 886 милиарда $. В него са включени 11,5 милиарда $ за въздържане на Китай в Индо-Тихоокеанския район, както и 800 млн. $ за подкрепяне на Украйна против съветската експанзия.

Новината идва на фона на блокираният от републиканците закон за различен бюджетен транш за 106 милиарда $, който Байдън изиска от Конгреса през октомври, към момента се чака. Този пакет включва 61 милиарда $ за военна помощ за Украйна и 14 милиарда $ за поддръжка на Израел. Републиканците упорстват за по-силна защита на границите в подмяна на утвърждението им за помощ за други страни. Съгласие по тази договорка се чака да бъде достигната през януари.

" Законът обезпечава сериозните пълномощия, от които се нуждаем, с цел да изградим военните сили, нужни за въздържане на бъдещи спорове, и поддържа членовете на службата, техните съпруги и фамилии, които извършват тази задача всеки ден ", съобщи Байдън в изказване след сключване на бюджета за защита.

Досегашната утвърдена помощ на Съединени американски щати изтичаше до края на годината.

Продължаващата от месеци контраатака на украинските сили до момента не съумя да реализира огромни резултати. Преди дни президентът на Украйна, че армията желае спомагателна готовност на 450 000-500 000 души в редиците на ВСУ, тъй като не доближава персонален състав. Тази спомагателна готовност ще коства на бюджета 500 милиарда гривни (почти 13,4 милиарда долара).

Руският президент Владимир Путин сподели пред военния си хайлайф преди 10 дни, че войските на Москва " държат самодейността " в Украйна и, че, до момента в който не бъдат изпълнени задачите на Русия - " демилитаризация и денацификация " на Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР