Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда изпълнителна заповед

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда изпълнителна заповед
Коментари Харесай

Байдън подписа заповед за киберсигурността

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа в сряда изпълнителна заповед за поддръжка на киберсигурността и насърчаването на усъвършенствания в стандартите за цифрова сигурност в частния бранш, обиден от поредност от хакерски атаки, съобщи " Ройтерс ".

Висш чиновник в администрацията разказа изпълнителната заповед като доста значително влияние върху способността на държавното управление да открива и реагира на хакерски произшествия.
 Проблеми с доставките на гориво в Съединени американски щати поради хакерската офанзива
Проблеми с доставките на гориво в Съединени американски щати поради хакерската офанзива

Безпокойство от скокове на цените на горивата

" Това отразява фундаментална смяна в нашия метод на мислене от реакция на произшествия към предварителна защита, от говорене за сигурност към осъществяване на сигурност, слагане на нападателни, само че постижими цели ", съобщи служителят.

Сенаторът демократ Марк Уорнър, ръководител на комисията по разузнаване на Сената, съобщи, че и зпълнителната заповед е добра първа стъпка, само че Съединени американски щати " не са подготвени да отхвърлен финансираните от страната или нарушители хакери, целящи да компрометират нашите системи за облага или шпионаж. Конгресът ще би трябвало да се ускори и да направи повече за справяне с нашите кибер уязвимости ", сподели той.

Припомняме, че това се случва на фона хакерската офанзива против тръбопровода в Тази заран стана ясно, че е възобновил активността си в сряда, само че не с цялостния си потенциал.

Спирането на оборудването докара до безпорядък в част от страната.

Шофьорите с цел да изпълнят резервоарите от намаляващия брой бензиностанции , продаващи гориво, пренебрегвайки молбите на държавното управление хората да не се запасяват, откакто прекъсването на основния районен водопровод навлезе в шестия си ден.

Хакерите, стоящи зад хакерската атака против най-голямата американска тръбопроводна компания Colonial Pipeline, Това заяви преди дни CNN, базирайки се на източници измежду някогашни чиновници на американската администрация, работили в региона на киберсигурността.
 В Съединени американски щати видяха връзка с Русия в хакерската офанзива против тръбопроводната компания
В Съединени американски щати видяха връзка с Русия в хакерската офанзива против тръбопроводната компания

Група хакери, наричащи себе си DarkSide

По-рано беше обявено, че група хакери, наричащи себе си DarkSide , може да стоят зад офанзивата. По информация на CNN групата произлиза от Русия . Според източниците на малкия екран участващите в нея хакери не правят набези в рускоезични страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР