Президентът на САЩ Джо Байдън подписа прокламация за махане на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа прокламация за махане на
Коментари Харесай

Джо Байдън махна за една година митата върху стоманата от Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа разгласа за махане на митата върху стоманата от Украйна за една година на фона на съветската инвазия, само че не промени митата върху стоманените артикули. Митата бяха наложени от някогашния президент Доналд Тръмп през 2018 година по искане на някогашния министър на търговията Уилбър Рос, който беше декларирал, че количеството стомана, внасяно от Украйна, заплашва националната сигурност на Съединени американски щати.

" Стоманодобивната индустрия на Украйна беше доста нарушена от неоправданата, непровокирана, непреклонна и безсъвестна война на Руската федерация против Украйна ", съобщи Байдън в прокламацията.

" Очаква се забележителното спиране на производството на стомана в Украйна да докара до понижаване на общото количество стомана, създавана от Украйна, както и на количеството стомана, внасяно в Съединените щати от Украйна, което през 2021 година съставляваше по-малко от 1 % от целия импорт на стомана в Съединените щати ".

Байдън означи, че стоманодобивната индустрия е " исторически значима за Украйна " и съобщи, че Съединените щати " имат интерес да запазят тази индустрия като стопански избавителен пояс, до момента в който страната се възвръща ". " Очаква се настоящата полемика да включва различни ограничения за попречване на това вносът на стомана от Украйна да заплашва националната сигурност на Съединените щати, до момента в който производството на стомана в Украйна се възвръща от забележителните разстройства, породени от войната ", сподели Байдън.

Байдън съобщи, че актуалният министър на търговията Джина Реймондо ще " следи обстановката в националната стоманодобивна индустрия и развиването на стоманодобивната индустрия на Украйна " и ще го осведоми за възможна нужда от преустановяване или удължение на прекъсването.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР