Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни войски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни войски
Коментари Харесай

Байдън одобри изпращането на войски в Източна Европа: 2000 в Полша, 1000 в Румъния

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди изпращането на спомагателни войски в Източна Европа. Според CNN, която се базира на източници от американската администрация, разполагането на войски ще се реализира " през идващите няколко дни ".

Според източниците на канала 2000 военнослужещи ще бъдат ситуирани в Полша, а още " няколко хиляди " военнослужещи ще бъдат ситуирани на югоизточния фланг на НАТО, в това число в Румъния. Очаква се скоро Пентагонът да разгласи публично прехвърлянето на спомагателни сили.

" Уолстрийт Джърнал " оповестява, че Съединени американски щати ще реалокират към 1000 военнослужещи от Германия в Румъния като част от укрепването на източния фланг на НАТО. Според вестника Пентагонът е наредил да се приведат в положение на нараснала подготвеност още няколко хиляди военнослужещи за вероятно разполагане в Европа.

По-рано представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да изпратят 8500 военнослужещи в Европа, само че дефинитивно решение за това към момента не е взето. По думите му това са бойни, разследващи, авиационни, медицински и транспортни елементи. Той също по този начин посочи, че Съединените щати не възнамеряват да разполагат войски в Европа отвън територията на съдружниците от НАТО, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР