Президентът на САЩ Джо Байдън одобри бюджета на страната за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри бюджета на страната за
Коментари Харесай

Байдън подписа бюджета за 2023 г. в размер на 1,7 трлн. долара: Близо 45 млрд. са за Киев

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди бюджета на страната за фискалната 2023 година (която стартира на 1 октомври) в размер на към 1,7 трилиона $ , който включва 44,9 милиарда $ помощ за Киев . Това се показва в документално изказване на Белия дом.

" В четвъртък, 29 декември 2022 година, президентът подписа закона: H. R. 2617, " Закон за консолидираните бюджетни заеми за 2023 година ", предусещащ консолидирани бюджетни заеми за фискалната година, приключваща на 30 септември 2023 година, както и за незабавна помощ, обвързвана със обстановката в Украйна, и за други цели ", се споделя в документа.

Според американски публични лица самодейността " обезпечава нужните запаси за поддръжка на Украйна, обезпечава най-високото до момента равнище на финансиране на Закона за насилието против дамите и подхваща от дълго време закъснели стъпки за подсилване на американската народна власт и опазване на волята на народа посредством реформиране на Закона за броене на гласовете ".

" Законът ще подкрепи най-съвременните проучвания на рака и други болести, ще направи общностите по-безопасни, ще се погрижи за нашите ветерани, ще даде приоритет на грижите за психологичното здраве, ще усъвършенства достъпа на индианците до висококачествени здравни грижи и ще ускори отбраната на бременните дами ", добави Белият дом.

По-рано през декември самодейността беше утвърдена от Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати. Общият размер на разноските в този бюджет ще бъде по-висок от този през фискалната 2022 година, когато цифрата беше избрана на 1,52 трилиона $. По-голямата част от средствата - към 858 милиарда $ - ще отидат за защита, почти 722 милиарда $ са планувани за разноски, разнообразни от тези за защита. В бюджета на Съединени американски щати за миналата фискална година за защита бяха планувани с към 10% по-малко средства (около 782 милиарда долара).

Вашингтон има намерение да отпусне 44,9 милиарда $ за незабавна поддръжка на Украйна и съдружниците от НАТО. Част от средствата са предопределени за образование на украинските военни и за попълване на запасите от оръжия, предадени на Киев. В същото време в бюджета за миналата финансова година общата помощ за Украйна беше планувана в размер на 13,6 милиарда $. Това е съвсем три пъти по-малко от плануваното за финансовата 2023 година

Над 300 млн. $ се отпускат за " противопоставяне на съветското въздействие ", в това число за поддръжка на " енергийната самостоятелност и икономическата непоклатимост " на страните, " подложени на напън " от страна на Русия. В бюджета беше включено и изменение, което разрешава конфискуването на активи на съветски предприемачи, замразени вследствие на глобите, да бъде трансферирано на Украйна.

Освен това самодейността обяснява ролята на вицепрезидента на Съединени американски щати във връзка с преброяването на гласовете от изборната гилдия при президентските избори. Подобно предложение има за цел да предотврати случилото се на 6 януари 2021 година, когато поддръжници на тогавашния президент Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса, с цел да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори в страната през ноември 2020 година Около 2,6 милиарда $ отиват за финансиране на правосъдните процеси от 6 януари, в това число за " по-нататъшна поддръжка за правосъдните преследвания, свързани с нападението над Капитолия от 6 януари, и делата за вътрешен тероризъм ". Бюджетът включва и 11,3 милиарда $ за напъните на ФБР да се оправи с насилието и вътрешния тероризъм. Инициативата включва 2,5 млн. $ за " програмата сигурността на жилищните пространства на сенаторите ".

Повече от 38 милиарда $ са планувани за незабавна помощ за потърпевшите в западната и югоизточната част на страната от неотдавнашните естествени бедствия, в това число урагани, торнадо, наводнения и горски пожари. Бюджетът също по този начин покачва заплатите на американските военни с 4,6%, включва към 55,7 милиарда $ за битка с инфлацията и не разрешава на държавните чиновници на Съединени американски щати да употребяват китайското приложение за обществени мрежи TikTok на служебните си устройства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР