Президентът на САЩ Джо Байдън обяви официално забрана за внос

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви официално забрана за внос
Коментари Харесай

Нови санкции: САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол 



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи публично възбрана за импорт в Съединени американски щати на нефт и газ от Русия, предадоха международните организации.

Забраната нанася "мощен удар " върху "войната на Путин ", сподели президентът на Съединени американски щати, представен от Българска телеграфна агенция. Същевременно той предизвести американците, че "защитата на свободата ще има своята цена ".


България не би подкрепила наказания за прекъсването на вноса на съветски нефт
"САЩ се прицелват в главната артерия на съветската стопанска система. Забраняваме целия импорт на съветски нефт, газ и енергоносители. Това значи, че съветският нефт повече няма да бъде одобряван в американските пристанища и американският народ ще нанесе нов мощен удар върху военната машина на Путин ", сподели Байдън в Белия дом.
Това е най-мащабното деяние на администрацията на Байдън до момента за санкциониране на Москва поради нахлуването в Украйна.

Съединени американски щати схващат повода съдружниците им в Европа да не могат да се причислят към възбраната за импорт на сила от Русия, добави президентът.

Русия е третият по величина експортьор на недопечен нефт и петролни артикули за Съединени американски щати. Америка получава по-голямата част от своя импорт на петрол и нефтопродукти от Канада - 51, 3%. След Канада се подрежда Мексико - 8, 4%, по-късно Русия - 7, 9%, и най-после Саудитска Арабия - 5, 1%, съгласно статистиката на Агенцията за енергийна информация за 2021 година

Англия също оповести ограничавания върху вноса на съветския нефт, минути преди Вашингтон. Лондон възнамерява последователно да постави завършек на вноса на нефт от Русия до края на годината.

По-рано през днешния ден Европейската комисия показа проект за реализиране на самостоятелност от съветските изкопаеми горива.
www. dnes. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР