Президентът на САЩ Джо Байдън изрази скептицизъм по отношение на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изрази скептицизъм по отношение на
Коментари Харесай

Байдън: Китайският план за мир е изгоден само за Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази песимизъм във връзка с китайския кротичък проект за Украйна.

 

В изявление за телевизия Ей Би Си той разяснява, че в проекта " няма нищо, което ще бъде от изгода за някой различен, с изключение на за Русия ".

 

Руският президент Владимир " Путин приветства (плана), тъй че по какъв начин би могъл той да бъде нещо положително? ", попита реторично Байдън.

 

Схващането, че Китай може да контракти края на войната, не е рационално, безапелационен е американският президент.

 

Китайският проект за мир в Украйна приканва и двете страни в спора да се спогодят за постепенна деескалация и предизвестява да не бъдат употребявани нуклеарни оръжия. Той значително повтаря позицията, възприета от Китай от началото на войната, отбелязва Ройтерс.

 

Американският президент удостовери, че към този момент Съединените щати няма да изпратят на Украйна изтребители Ф-16, за каквито упорства украинският му сътрудник Володимир Зеленски.

 

Зеленски " няма потребност от Ф-16 в този момент и изключвам изпращането на такива военни самолети за момента ", сподели Байдън.

 

В изявлението американският президент удостовери, че има намерение да се кандидатира за втори мандат на поста следващата година.

 

В същото време той посочи, че няма да бърза да афишира публично своята кандидатура. " Хората имат учредения да си задават въпроси за моята възраст ", призна 80-годишният Байдън, само че акцентира: " Всичко, което мога да кажа, е: Гледайте какво върша! "

 

Медицински обзор предходната седмица стигна до заключението, че американският президент е витален и кадърен да извършва своите отговорности, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

В изявление за Асошиейтед прес, първата дама Джил Байдън удостовери, че нейният брачен партньор е подготвен да се кандидатира за нов мандат на президентския пост.

Позиция на Китай за политическо споразумяване на кирзата в Украйна

 

1. Уважаване на суверенитета на всички страни. Всеобщо приетото интернационално право, в това число задачите и правилата на Хартата на Обединените народи, би трябвало да бъдат прецизно спазвани. Суверенитетът, независимостта и териториалната целокупност на всички страни би трябвало да бъдат дейно защитавани. Всички страни, дребни или огромни, мощни или слаби, богати или небогати, са равноправни членове на интернационалната общественост. Всички страни би трябвало взаимно да пазят главните правила, ръководещи интернационалните връзки и да пазят интернационалната почтеност и правдивост. Трябва да се предизвиква равното и еднообразно използване на интернационалното право, а двойните стандарти би трябвало да бъдат отхвърлени.

 

2. Изоставяне на манталитета от Студената война. Сигурността на дадена страна не би трябвало да бъде преследвана за сметка на други. Сигурността на даден район не би трябвало да бъде постигана посредством усилване или разширение на военни блокове. Легитимните ползи и угриженост за сигурността на всички страни би трябвало да бъдат одобрявани съществено и адресирани уместно. Няма просто решение на комплицирани проблеми. Всички страни би трябвало, следвайки визията за обща, цялостна, кооперативна и устойчива сиурност и имайки поради дълготрайния мир и непоклатимост в света, да оказват помощ за разработване на уравновесена, ефикасна и устойчива архитектура на европейската сигурност. Всички страни би трябвало да се опълчват на преследването на личната сигурност на цената на сигурността на различен, да предотвратяват борбата сред блокове, и да работят дружно за мир и непоклатимост на Евразийския континент.

 

3. Спиране на враждебните дейности. Конфиктът и войната не са от изгода за никого. Всички страни би трябвало да останат рационални и да упражняват ограничение, да заобикалят раздухването на пламъците и задълбочаването на напреженията и да предотвратяват следващо утежняване на рецесиите или тяхното излизане от кронтрол. Всички страни би трябвало да поддържат Русия и Украйна да работят в обща посока и да възстановят директния разговор колкото е допустимо по-бързо, с цел да може последователно да се деескалира обстановката и в последна сметка да се реализира изцяло преустановяване на огъня.

 

4. Подновяване на мирните диалози. Диалогът и договарянията са единственото допустимо решение на украинската рецесия. Всички старания, които могат да допринесат за мирното споразумяване на рецесията би трябвало да бъдат поощрявани и подкрепяни. Международната общественост би трябвало да остане ангажирана с верния метод за насърчаване на мирните диалози, помагане на страните в спора да отворят врата за политическо съглашение колкото е допустимо по-скоро и да основат условия и платформи за възобновяване на договарянията. Китай ще продължава да играе градивна роля в това отношение.

 

5. Разрешаване на филантропичната рецесия. Всички ограничения, имащи за цел да облекчат филантропичната рецесия трябвад да бъдат окуражавани и подкрепяни. Хуманитарните интервенции би трябвало да следват правилото на индиферентност и безпристрастност и филантропичните въпроси не би трябвало да се политизират. Сигурността на цивилните жители би трябвало да бъде дейно обезпечавана, и филантропични коридори би трябвало да бъдат основани за изтегляне на цивилните жители от зоните на спор. Нужни са старания за увеличение на филантропичната помощ в регионите, които се нуждаят, за възстановяване на филантропичните условия и за обезпечаването на бърз, сигурен и безконтролен филантропичен достъп, с оглед предотвратяването на филантропична рецесия от по-голям мащаб. Обединените народи би трябвало да бъдат подкрепяни в координиращата им роля за насочването на филантропична помощ в конфликтните зони.

 

6. Защита на цивилни жители и военнопленници. Страните в спора би трябвало прецизно да се придържат ъм интернационалното филантропично право, да заобикалят да нападат цивилни жители или цивилен обекти, да пазят дамите, децата и други жертви на спора и да зачитат главните права на военнопленниците. Китай поддържа размяната на пленници сред Русия и Украйна и приканва всички страни да основат по-благоприятни условия за тази цел.

 

7. Опазване сигурността на нуклеарните електроцентрали. Китай се опълчва на въоръжените офанзиви над нуклеарни електроцентрали или над други мирни нуклеарни обекти и приканва всички страни да се съобразят с интернационалното право, включително Конвенцията за нуклеарна сигурност, и уверено да заобикалят провокирани от хора нуклеарни произшествия. Китай поддържа Международната организация за атомна сила в нейната градивна роля за насърчаване на сигурността и сигурността на мирните нуклеарни обекти.

 

8. Намаляване на стратегическите опасности. Не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия и не би трябвало да се водят нуклеарни войни. Трябва да има опълчване на опасността за потребление на нуклеарно оръжие. Ядреното разпространяване би трябвало да бъде предотвратено и нуклеарната рецесия – избегната. Китай се опълчва на изследването, създаването и използването на химическо и биологично оръжие от която и да е страна, при каквито и да е условия.

 

9. Облекчаване на зърнения експорт. Всички страни би трябвало да приложат Черноморската зърнена самодейност, подписана от Русия, Турция, Украйна и Обединените народи, напълно и дейно, по уравновесен метод, и да поддържат Обединените народи във значимата им роля в това отношение. Инициативата за съдействие в световната продоволствена сигурност, препоръчана от Китай, предлага постижимо решение на световната хранителна рецесия.

 

10. Спиране на едностранните наказания. Едностранните наказания и оптималният напън не могат да решат казуса. Те единствено основават нови проблеми. Китай се опълчва на едностранните наказания, неоторизирани от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съответните страни би трябвало да спрат да залоупотребяват с едностранните наказания и „ юрисдикцията на дългите ръце “ против други страни и по този метод да изпълнят своята част в деескалирането на украинската рецесия и за основаването на условия за разрастващите се страни да развиват своите стопански системи и да усъвършенстват живота на народите си.

 

11. Поддържане на постоянни индустриални вериги и вериги за доставки. Всички страни би трябвало почтено да поддържат съществуващата международна икономическа система и да се опълчват на потреблението на международната стопанска система като оръжие за политически цели. Нужни са общи старания с цел да се облекчат страничните последствия от рецесията и да се попречи те да нарушат интернационалното съдействие в силата, финансите, тръговията с храни и превоза и да подкопаят световното икономическо възобновяване.

12. Насърчаване на възобновяване след края на спора. Международната общественост би трябвало да вземе ограничения в поддръжка на реконструцията след края на спора в съответните му зони. Китай е в подготвеност да даде помощ и да играе градивна роля в това изпитание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР