Президентът на Сърбия отрече американски и други твърдения за струпване

...
Президентът на Сърбия отрече американски и други твърдения за струпване
Коментари Харесай

Вучич отрече да иска война с Косово

Президентът на Сърбия отхвърли американски и други изказвания за скупчване на сръбски войски по границата с Косово. Вучич се оплака от „ акцията от неистини “ против страната му след престрелката преди седмица, при която починаха 4-ма души – трима етнически сърби и един косовски служител на реда.

Съединени американски щати и Европейски Съюз показаха угриженост по отношение на това, което дефинираха като военно разрастване по границата на Сърбия с нейната някогашна провинция, и приканиха Белград да изтегли частите си оттова.

 
7 сложни дни са зад тила ни, може би най-тежките дни за последните 15 години. Трудни поради събитията в Косово и Метохия, само че и поради необятната акция против Сърбия. Кампания на неистини и лъжи.
Александър Вучич – президент на Сърбия

Косовското държавно управление съобщи, че следи придвижването на сръбската войска от „ три разнообразни направления “. Премиерът Албин Курти прикани Сърбия неотложно да изтегли войските си и да демилитаризира граничната зона.

„ През последните няколко дни те излъгаха за наличието на наши военни сили. Всъщност те се тормозят, че Сърбия има това, което те разказват като комплицирани оръжия. Но ние ще продължим да влагаме в защитата на нашата страна – Сърбия желае мир. Всичко, което споделиха Съединените щати, са неистини и измислици “, сподели Вучич.

Репортери на Асошиейтед прес, пътуващи в граничния район в неделя, са забелязали няколко транспортни транспортни средства на сръбската войска да се изтеглят към централна Сърбия, знак, че военните може да понижават наличието си в района след апели от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и други дипломати. 

Напрежението се увеличи след конфликтите в Северно Косово с присъединяване на тежковъоръжени сърби и косовски служители на реда. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР