Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ще последва тежка

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ще последва тежка
Коментари Харесай

Вучич: Следва тежка ситуация в Косово, страхувам се от големи конфликти

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че ще последва тежка обстановка в Косово, нещо, което не можеше даже да се мечтае до момента, заради провокативните дейности на Албин Курти.

„ Страхувам се от обща неустановеност, неустойчивост, само че и огромни спорове, тъй като сърбите не могат да търпят това и знам, че последните, които предизвикаха всичко, копнеят и мечтаят да бъдат Зеленски и няма да се отдръпват “, сподели той в шоуто „ Hit Tweet " по Pink TV. Вучич акцентира, че хората считат, че това, за което приказва, може би е някаква наложителна бюрократична част, тъй като не схващат, че се случва нещо рисково.

Той сподели, че е получил известия от непознати посланици, че са обезпокоени от утрешните и вдругиден събития, като добави, че е също толкоз обезпокоен, изключително що се отнася до сръбското население.

Той уточни, че сърбите сигурно няма да седят със скръстени ръце и сигурно ще стачкуват с искане да им бъдат върнати постройките, които режимът на Курти завзе благодарение на полиция.

Той заяви, че в идващите дни му предстоят срещи с френския президент Еманюел Макрон и словашкия президент Зузана Чапутова в Братислава. След това, добави той, ще пътува до Кишинев за среща на Европейската политическа общественост, където ще вземат участие 46 европейски водачи.

Натискът ще продължи, слабата Сърбия е интерес и на Прищина, и на Загреб.

Вучич уточни, че натискът върху него и Сърбия ще продължи и, че един от значимите е районният напън, тъй като има хора, които желаят промяна на държавното управление в Сърбия непременно.

„ И в политически Загреб, част от Сараево, част от Подгорица, изключително тази, където притежател е магнатът Шолак. Прищина и Загреб са неразделени, има общ възторг за митингите против Вучич “, сподели президентът на Сърбия.

Той уточни, че всичко това не се прави персонално поради него, а задачата е Сърбия.

„ Защо някой в ​​Загреб или Прищина е толкоз заинтригуван от свалянето на държавното управление на някакви митинги? Да не кажа, че механически е невероятно, тъй като би трябвало да спечелите изборите, въпросът е за какво ви е в интерес? Няма ли Прищина и Загреб да желаят по-успешна Сърбия? Вярвате ли, че медиите на Курти желаят по-фини, по-добри и по-красиви. Те желаят Сърбия, която няма да пази сръбския народ в Косово и Метохия. Загреб желае Сърбия да не е районно конкурентна, да бъде толкоз слаба, колкото беше по времето на Борис Тадич, да съставлява районен парцал, да се извинява на всяко място и да бъде стопански последната дупка на Балканите “, разяснява още Вучич.

„ Натискът ще продължи, също и външен, тъй като мнозина биха желали да отслабят Сърбия както поради Косово, по този начин и поради независима и самостоятелна политика в интернационалната рамка ”, акцентира Вучич.

„ Но те знаят, че не е елементарно да се завоюва, тъй като политиците в тази страна не са задоволително способни и известни, с цел да го създадат. Но те ще създадат всичко допустимо, с цел да се приготвят за едни бъдещи времена, едни други, които биха могли да им служат по разнообразни способи “, добави Вучич.

„ Сърбия е свободна страна, а не съветска провинция, в никакъв случай не е била и в никакъв случай няма да бъде. Но Сърбия не е американска колония и няма да бъде, не е европейска колония и няма да бъде. Сърбия е самостоятелна и самостоятелна страна и Гордея се с моята самостоятелна и самостоятелна политика, само че се гордея и с обстоятелството, че година и съвсем четири месеца се придържаме към нашата политика, към решенията на нашия Съвет за сигурност, макар най-големия напън в историята на Сърбия Ние сме единствената страна в Европа, която не е наложила наказания против Русия ", добави Вучич.

След началото на специфичната военна интервенция президентът на Сърбия в послание към нацията след съвещание на Съвета за сигурност съобщи, че страната му поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Русия. Той съобщи, че републиката краткотрайно стопира ученията на армията и полицията с всички задгранични сътрудници. Вучич означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни и съжалява за протичащото се в източната част на Европа. Той сподели още, че Белград е подготвен да окаже филантропична помощ на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР