Президентът на Сърбия Александър Вучич каза за американската новинарска агенция

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза за американската новинарска агенция
Коментари Харесай

Вучич: Благодаря на Русия за подкрепата за Косово, но Крим и Донбас са Украйна

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели за американската новинарска организация „ Блумбърг “, че е признателен на Москва за поддръжката по отношение на Косово, само че не поддържа нашествието на Русия в Украйна, оповестява сръбската редакция на Ен1.

„ Ние през цялото време казахме, че нямаме опция и не можем да подкрепим нашествието на Русия в Украйна. За нас Крим е Украйна, както и Донбас е Украйна, и по този начин и ще бъде “, сподели Вучич.

Сръбският президент акцентира, че е признателен на Русия за поддръжката по отношение на Косово и това е повода, заради която Сърбия не може да се включи в икономическите наказания против Москва.

„ Бяхме глобени в продължение на съвсем 10 години, по-конкретно осем години, и не имаме вяра, че това е решението “, сподели Вучич.

Сърбия се отличава в Европа с позицията си по отношение на Русия, припомня „ Блумбърг “, а националният авиопревозвач Еър Сърбия (Air Serbia) не е прекъснал директните полети до Русия, което е довело до идването на доста руснаци в Белград от началото на нашествието.

По отношение на косовския въпрос, Вучич разяснява, че е доста по-реалистично да се върви напред с дребни стъпки , вместо да се чака огромно и бързо съглашение, което би включвало признаването на Косово от Сърбия.

„ Трябва с дребни стъпки да променим обстановката в района, да изградим доверие сред двете страни и тогава да забележим по какъв начин можем да постъпим с останалото. Не би трябвало да мечтаем за нещо, за което всички знаем, че няма да се случи “, заключи сръбският президент.

Той изрази увереността си, че жителите на Сърбия, в случай че и когато има референдум, ще гласоподават за присъединението на страната към Европейския съюз.

„ Знам, че Европейски Съюз е нашият път. Няма други пътища “, сподели Вучич.
 
Serbia distances itself from Russia

A few days ago, Serbian President Aleksandar Vucic demanded to stop recruitment of Serbs in the Russian PMCs. Today Vucic in an interview with Bloomberg said he does not support the invasion and recognizes Crimea and Donbas as part of Ukraine.
— NEXTA (@nexta_tv)
Serbian President Aleksandar Vucic, who is thought to be one of the staunchest allies of Russian dictator Vladimir Putin, said that Crimea and Donbas are Ukrainian territories and denounced Russia’s invasion of Ukraine.
— The New Voice of Ukraine (@NewVoiceUkraine)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР