Президентът на Сърбия Александър Вучич и турският му колега Реджеп

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич и турският му колега Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган и Вучич се срещнаха в Унгария

Президентът на Сърбия Александър Вучич и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган разискаха в унгарската столица Будапеща двустранни и районни въпроси,  официалният уебсайт на Вучич.

Двамата водачи бяха поканени от премиера на Унгария Виктор Орбан да участват през вчерашния ден на националния празник на Унгария и на Световното състезание по лека атлетика в Будапеща наред с други високопоставени посетители като президентите на Азербайджан, Киргизстан и Туркменистан, напомня Българска телеграфна агенция.

За нас е значимо да поддържаме допустимо най-хубави връзки с Турция и тази среща беше още една стъпка в посока на подсилване на положителното сръбско-турско съдействие във всички области от съвместен интерес, написа Вучич в профила си в Инстаграм след срещата с Ердоган.

Двамата водачи са разискали настоящи двустранни и районни въпроси, в това число значимостта на запазването на мира и стабилността в района, излиза наяве от известието на Вучич, в което се отбелязва, че Турция е един от най-влиятелните интернационалните фактори в тази част на света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР