Президентът на Съединените щатиДжо Байдънподчерта в сряда по време наобръщение

...
Президентът на Съединените щатиДжо Байдънподчерта в сряда по време наобръщение
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Русия заплашва, но никога не трябва да се води ядрена война

Президентът на Съединените щати Джо Байдън акцентира в сряда по време на послание към Общото заседание на Организация на обединените нации , че нуклеарна война " в никакъв случай не би трябвало да се води ", пишат СиЕнЕн, " Уолстрийт джърнал " и други медии, представени от News.bg.

Байдън акцентира, че такава война " не може да бъде извоювана ". Президентът на Съединени американски щати прикани страните по света " още веднъж да се ангажират с укрепването на режима за неразпространение на нуклеарно оръжие посредством дипломация ".

Байдън съобщи, че " без значение какво друго се случва в света, Съединени американски щати са подготвени да преследват сериозни ограничения за надзор на оръжията ".

Той осъди последните мнения на Русия , като сподели, че " те насочат безотговорни нуклеарни закани за потребление на нуклеарни оръжия ". Байдън също по този начин означи, че " Китай организира невиждано във връзка с нуклеарното създаване без никаква бистрота ".

Байдън разяснява, че В ашингтон не " се стреми към Студена война с Китай ". Той повтори, че Съединени американски щати към момента са " отдадени на политиката за един Китай ", като добави, че желаят единствено " да предизвикват мира и стабилността в Тайванския проток ".

Байдън увери, че до момента в който Съединени американски щати " ръководят геополитическите трендове, те ще се държат като рационален водач ", твърдо заявявайки, че Вашингтон не " търси спор ". Американският президент още веднъж акцентира, че Вашингтон се опълчва на " едностранните промени от всяка страна ".

Байдън добави, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да стане по-приобщаващ , с цел да отговори по-добре на новата обстановка в света, добавяйки, че също по този начин счита, че потреблението на несъгласие би трябвало да се въздържа, с изключение на " в редки, изключителни обстановки ".

По време на речта си на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Байдън прикани за разширение на съвета , като сподели, че Организация на обединените нации би трябвало да усили броя на своите непрекъснати и непостоянни членове и загатна в това отношение Африка, Латинска Америка и Карибите.

Русия е нарушила главните параметри на Хартата на Организация на обединените нации, като е нахлула в Украйна . " През последната година нашият свят претърпя огромно разтърсване... брутална, ненужна война. Война, определена от един човек ", сподели Байдън в речта си.

" Докато се срещаме през днешния ден, самата основа на Хартата на Организация на обединените нации за постоянен и обективен ред, учреден на правила, е атакувана от тези, които желаят да я разрушат или изкривят за лична политическа полза ", отбелязвайки, че хартата от 1945 година е контрактувана от жители, " обединени в своя ангажимент да работят за мир ".

Байдън отхвърли изказванията на съветския президент Владимир Путин, че Москва " е трябвало да работи ", защото е била застрашена, потвърждавайки, че не са отправяни закани от западни страни . Вместо това главната цел на Москва е да унищожи правото на Украйна да съществува като страна , акцентира президентът.

" Тази война е за заличаване на правото на Украйна да съществува като страна, ясно и просто, правото на Украйна да съществува като народ. Където и да сте, в каквото и да вярвате, това би трябвало... да смрази кръвта ви ".

" Ние ще бъдем солидарни с Украйна ", даде обещание Байдън, обяснявайки, че Съединени американски щати са " решени да пазят и укрепват демокрацията - вкъщи и по света ". Коментирайки хранителната рецесия, той настоя, че глобите против Русия не са ориентирани към износа на селскостопански артикули и че Москва е отговорна за влошаващата се продоволствена неустановеност .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР