Президентът на Съединените щати Джо Байдън си е поставил за

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън си е поставил за
Коментари Харесай

Байдън слага край на санкциите срещу Северен поток 2

Президентът на Съединените щати Джо Байдън си е сложил за цел да отстрани дефинитивно американските наказания по отношение на газопровода " Северен поток 2 ", написа новинарското издание Foreign Policy. Това ще се случи посредством нов законопроект за защитата.

Източници на изданието, представени от международните организации, настояват, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и неговите помощници са се обаждали на сенатори, с цел да обезпечат поддръжка за отдръпването на глобите по отношение на газопоровода.
 Русия загатна, че спомагателният газ за Европа зависи от утвърждението на „ Северен поток 2 “
Русия загатна, че спомагателният газ за Европа зависи от утвърждението на „ Северен поток 2 “

Владимир Путин е припрян противоречивият газопровод да тръгне

Те прибавиха, че решението на администрацията на Байдън е стимулирано от желанието да резервира Германия като съдружник, изключително в случай че напрежението сред Русия и Украйна ескалира в нов въоръжен спор.

По-рано този месец Съединени американски щати одобриха нов набор от наказания против съветски предприятия, свързани със " Северен поток 2 " - ход, който беше остро наказан от Москва.

Преди малко повече от седмица узаконяването на " Северен поток 2 " беше спряно краткотрайно от Федерална мрежова организация на Германия, поради проблеми от учредителен и юридически темперамент.

Процесът на узаконяване ще се възобнови, когато операторът със седалище в швейцарския град Цуг - компанията Nord Stream 2 AG, трансферира акционерния капитал, обвързван с немския сегмент, в благосъстоятелност на немското си дъщерно сдружение, означи регулаторът.
 Германия спря краткотрайно узаконяването на
Германия спря краткотрайно узаконяването на " Северен поток 2 "

Компанията Nord Stream 2 основава дъщерно сдружение в Германия

От немския регулатора изясняват, че решението за узаконяване на " Северен поток 2 " ще бъде взето " в оставащия период от плануваните по закон четири месеца ". Крайният период на процедурата беше авансово разгласен за 8 януари 2022-а година.

Строителството на " Северен поток 2 " беше изцяло приключено на 10 септември 2021 година Първоначално се планираше газопроводът да бъде приключен до края на 2019 година, само че строителството беше забавено поради глобите на Съединени американски щати. Газопроводът се състои от две тръби с общ потенциал 55 милиарда куб. метра газ годишно. Тръбите минават от съветския бряг през Балтийско море до Германия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР