Президентът на Руската федерация Владимир Путин обеща силен военен отговор

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин обеща силен военен отговор
Коментари Харесай

В Русия ври и кипи: Путин се закани да отмъсти на Украйна

Президентът на Руската федерация Владимир Путин даде обещание мощен боен отговор на поредицата украински набези по границата на Русия, които той дефинира като опит на Киев да провали кандидатурата му за преизбиране.

Путин се обърна към своя Съвет за сигурност в първия ден от тридневния избор, който се организира и в окупираните територии на Украйна.

Той даде обещание изострен отговор на вълните от смъртоносни украински въздушни офанзиви против пограничните региони Белгород и Курск, в които през последните дни се водят яростни боеве с проукраински диверсионни групи.

" Тези удари от страна на врага не остават и няма да останат ненаказани. Това е опит за интервенция в президентските избори ", съобщи дългогодишният съветски водач в коментар, излъчен по държавната телевизия.

Путин е на власт в Русия от последния ден на 1999 година и е на път да удължи властта си до 2030 година

Кремъл популяризира фотоси, на които се вижда по какъв начин Путин гласоподава онлайн на служебния си компютър и маха пред камерата, откакто е дал заричане за ответен удар против Украйна, и в миг, когато съветски удари убиха минимум 19 души в украинския пристанищен град Одеса.

" Не мога да трансформира нищо "

Той се кандидатира без възражения, откакто не позволи двама претенденти, които се опълчиха на спора в Украйна, и към месец откакто главният му конкурент Алексей Навални умря в арктически затвор при неизяснени условия.

Властите насърчиха руснаците да отидат до урните от родолюбив дълг, а Кремъл съобщи, че изборите ще потвърдят, че страната изцяло поддържа войната против Украйна.

Журналисти на Агенция Франс Прес в изборните секции в столицата интервюираха руснаци, подкрепящи Путин, само че също по този начин чуха гласоподаватели, които обявиха, че са били принудени да вземат участие.

" Ако не бях пристигнала на изборите, щях да имам проблеми ", сподели пред Агенция Франс Прес Надежда, 23-годишна балерина.

" Повечето младежи по този начин или другояче схващат, че не могат да създадат нищо, че не могат да трансформират нищо ", изясни Надежда, която е прекарала целия си живот под ръководството на Путин.

Първият ден от гласуването беше засенчен от вандалски прояви в изборните секции, като бяха задържани минимум девет души за заливане на урните с багра и за палежи.

В Москва видеозапис демонстрира по какъв начин жена възпламенява кабинка за гласоподаване и изпълва изборната секция с пушек, а на различен се вижда по какъв начин жена излива зелена багра в урната за гласоподаване.

" Разрушаване на кабините за гласоподаване "

Четирима други души в съветските области Воронеж, Карачаево-Черкезия и Ростов бяха арестувани за сходни закононарушения. В Санкт Петербург и Сибир дами са задържани за мятане на коктейли " Молотов " в изборните секции.

Мъж е бил арестуван и за запалване на фойерверки в изборна секция в уралския град Челябинск.

Не е ясно дали поредицата от произшествия в изборните секции е съгласуван митинг против вота или обособени произшествия.

" Изглежда, че руснаците са избрали своята форма на митинг: разрушаването на изборни секции ", сподели Татяна Становая, почитан съветски политически анализатор.

Ако Путин приключи още един мандат в Кремъл, той ще остане на власт по-дълго от всеки различен съветски водач след Екатерина Велика през XVIII век.

" Победата на първо място "

Много от жителите, пристигнали да гласоподават за Путин в Москва, бяха стимулирани от една-единствена грижа: очакванията, че Русия ще победи в Украйна.

Людмила, 70-годишна жена, която беше една от първите дали своят вот в учебно заведение в центъра на Москва, поддържа Путин и се надява на " успеха на първо място ".

Гласуването се организира и в петте окупирани територии в Източна Украйна, които Русия окупира, в това число Кримския полуостров.

В окупирания град Складовск в Южна Украйна съветски публични лица оповестиха, че в изборна секция е било взривено самоделно устройство, само че няма потърпевши.

Въоръжени бойци в цялостно бойно снаряжение придружаваха чиновниците на изборните комисии в източната част на Донецка област, които поставяха преносими изборни секции на дребни масички на улицата или върху капаци на коли от руската ера.

Киев акцентира, че провеждането на избори в Източна Украйна и Крим, който Русия анексира през 2014 година, е " нелегално ".

След като всички съществени съперници на Путин са мъртви, в пандиза или в заточение, резултатът от вота не буди никакво подозрение.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел саркастично поздрави Путин за " съкрушителната му победа ".

Руските опозиционни групи приканиха гласоподавателите да образуват опашки пред изборните секции на 17 март, последния ден от гласуването, в символ на митинг.

Прокуратурата в Москва предизвести, че ще накаже всеки, който взе участие в всеобщи манифестации. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР