Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер се

...
Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер се
Коментари Харесай

Русия обвини, че саботаж е пратил грациите ни първи на финала в многобоя |

Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер се оплака от съдийството на Олимпиадата и разгласи журито в бойкот, с помощта на което грациите ни са станали първи в многобоя.

Днес грациите ни се класираха с първа оценка, а Русия останаха втори за финала на многобоя. Битката за златото стартира в неделя в 5:00 ч. 

Според Винер съдийството на финала в самостоятелното показване в многобоя е било " пристрастно ". Представителката на Русия Дина Аверина беше победена от израелката Линой Ашрам, което остави Сборная без златен орден в многобоя за първи път от 1996 година насам.

Винер съобщи, че нашите грации са изпреварили Русия поради бойкот и разпоредбите на художествената гимнастика били нарушени. Според нея журито е подкрепило израелката, тъй като " са се изморили от Русия ".

Президентът на съветския олимпийски комитет съобщи, че ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ).

„ Решихме, че няма да си затворим очите в тази обстановка. Вече приготвяме публично обжалване до Международната федерация. Бихме желали да получим пояснение по няколко казуса “, сподели Станислав Поздняков в изказване в Инстаграм, акцентирайки върху „ съдийството “.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова също беше последна в реакцията си и упрекна съдиите в " машинация пред целия свят ".

„ Онези, които стартираха русофобската война против спорта не можеха да разрешат тази победа “, показа тя по Telegram.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР