Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в страната ситуацията

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в страната ситуацията
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията с вируса в Русия е под контрол

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че в страната обстановката с ковид е " под надзор ", осведоми Агенция Франс Прес.

Русия удостовери 114 случая на ковид спрямо 93 в понеделник . Няма умряли хора.

Страната затваря границите си за чужденци от сряда . Културните и спортни събития са анулирани.

" Ние успяхме да удържим всеобщо навлизане и разпространяване " на пандемията, разгласи съветският президент на среща с кабинета.

" Ситуацията генерално е под надзор ...въпреки високото равнище на риск ", добави Путин.

Днес индустриалното министерство предложи заведенията за хранене да вкарат специфичен режим на седене и наложително миене на ръцете, а чиновници да поучават хората над 60-годишна възраст да се прибират по домовете.

Путин прикани обществото и държавното управление да работят проведено и осъзнато . Той също по този начин прикани формалните лица да дават вярна информация за вируса.

Властите оповестиха, че имат повече от 40 000 машини за командно дишане.

Повече от 110 000 са тествани за ковид.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 173 00 доказани случая, а умрелите са повече от 7000. Регистрирани са случаи в 152 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 182 000 случая и над 7100 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР