Президентът на Русия Владимир Путин вече нареди на руската централна

...
Президентът на Русия Владимир Путин вече нареди на руската централна
Коментари Харесай

Газпром обмисля и вариант за спиране на доставките за ЕС


Президентът на Русия Владимир Путин към този момент подреди на съветската централна банка и " Газпром " до 31-ви март да приготвят схемата за заплащане на газ в рубли на фона на западните наказания против Русия за нейната " специфична военна интервенция " в Украйна.

Държавите от Европейския съюз, където на Газпром се падат към 40% от доставките на газ, обявиха, че отхвърлят да заплащат за съветски газ в рубли.

" Газпром " в действителност работи върху вид за цялостно прекъсване на доставките на газ за " неприятелските страни " (сред, които и всички страни от ЕС) и прави оценка следствията от сходни ограничения “, написа през днешния ден съветското издание " Комерсант ".

" Комерсант " също по този начин уточни, че " Газпром " е отказал да разисква този въпрос с вестника.

Междувременно от " Газпром " не дадоха отговор на организация „ Ройтерс “ за настояването на коментар на тази информация.

В сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че клиентите няма да бъдат задължени да преминат към заплащания на съветския газ в рубли още в четвъртък, защото " заплащанията и доставките са отнемащ времето развой ".

Германия, най-големият клиент на газ на Русия, ще продължи да заплаща в евро или долари, съобщи в сряда представител на немското държавно управление, добавяйки, че Путин е споделил на немския канцлер Олаф Шолц, че нищо няма да се промени за европейските сътрудници, макар проекта му за заплащания в рубли.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР