Президентът на Русия Владимир Путин се ядоса на отразяването от

...
Президентът на Русия Владимир Путин се ядоса на отразяването от
Коментари Харесай

Путин бесен на чужди медии: От публикациите им излиза, че казахстанското правителство преследва мирни демонстранти

Президентът на Русия Владимир Путин се ядоса на отразяването от някои задгранични медии на събитията в Казахстан. Както е известно, в първите дни на 2022 година там имаше митинги, потушени от органите на реда.

" Събитията в Казахстан не са нито първият, нито последният опит за външна интервенция във вътрешните работи на нашите страни. Няма да позволим реализацията на сюжета с цветните революции ", съобщи Путин на среща с водачите на страните от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), съобщи БНР.

По време на срещата Владимир Путин сподели, че интернационалните сили ще останат на територията на Казахстан толкоз време, колкото реши казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев. „ След като извърши функционалностите си, несъмнено целият контингент ще бъде изведен от територията на Казахстан. Разглеждаме нашите общи дейности като извънредно навреме и безусловно законна акция “, сподели Путин.

В Казахстан са ситуирани 2300 бойци от интернационалните сили на Организацията на контракта за групова сигурност и 250 единици техника, уточни Касъм-Жомарт Токаев. Той назова събитията в страната „ опит за държавен прелом “ и даде обещание да показа пред света доказателства за подготовката на „ терористична експанзия “. По думите му по време на безредиците са починали 16 чиновници на реда, а жертвите измежду мирното население се прецизират. Междувременно посолството на Казахстан в София популяризира изказване на специфичния представител за интернационалното съдействие Ержан Казъхан.

В него се споделя, че правоприлагащите органи и въоръжените сили на Казахстан се опълчват единствено на терористите. „ Отразяването на събитията в някои задгранични медии оставя неприятни усещания, че казахстанското държавно управление преследва мирни стачкуващи. Нашите сили за сигурност влязоха в борба с нападателни тълпи, които направиха нагли терористични актове. Предвид размера на дезинформацията и бързо разрастващата се обстановка в Казахстан дано не вършим прибързани изводи и да позволим да се организира цялостно следствие, с цел да се разкрие истината “, сподели специфичният представител на президента на Казахстан за интернационално съдействие Ержан Казъхан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР