Президентът на Русия Владимир Путин присвои почетно звание гвардейска“ на

...
Президентът на Русия Владимир Путин присвои почетно звание гвардейска“ на
Коментари Харесай

Путин награди бригадата, която вилня в Буча! После я обрече на сигурна смърт

Президентът на Русия Владимир Путин присвои почетно звание „ гвардейска “ на 64-та  мотострелкова бригада, за която има сведения, че е правила всеобщи убийства на мирните поданици в град Буча в Украйна, Киевска област. 

Както оповестява осведомителна организация „ Укринформ “, указът за награждаването е оповестен на формалния канал за правна информация.

В документа се споделя, че званието „ гвардейска “ е присвоено на бригадата „ за масов подвиг и храброст, непреклонност и геройство, проявени от състава на бригадата в бойните дейности за отбраната на Родината и държавните ползи в изискванията на въоръжени спорове “.

На 4 април основното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна разгласява лист на военните поделение, завладяли Буча и зверствали в нея. Сред тях е и 64-та ОВСБ, която влиза в състава на 35-та общовойскова войска на РФ.

Според данни на разузнаването, 64-та бригада я връщат в Украйна със „ специфични задания “ - да бъдат " респектирани " жителите на украинските градове и села. Тези, които са правили клането в Буча , могат да го повторят на други места.

Бързото връщане на бригадата в зоната на бойните дейности има и друга цел  – бърза „ утилизация “ на ненужните очевидци, т.е. – тяхната предислокация на подобен фронтов сектор, където те няма да имат късмет да останат живи, с цел да не могат да дават свидетелски показания пред съда в бъдеще, настояват украинските източници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР