Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за Националните цели

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за Националните цели
Коментари Харесай

Путин постави целите пред Русия до края на мандата си - ще е като приказка

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за " Националните цели и стратегически задания за развиването на Руската федерация за интервала до 2024 година ", който звучи извънредно амбициозно и съгласно мнозина може да съперничи на най-хубавите приказки на Братя Грим и Андерсен. Пълният текст на указа е оповестен на уеб страницата на Кремъл.
Според указа съветското държавно управление би трябвало да увеличи продължителността на живота в Русия до 78 години до 2024 година (сега тя е 72,5 години), а до 2030 година - до 80 години, Руската федерация да влезе измежду петте най-силни стопански системи в света (сега тя заема шесто място), както и да намали два пъти равнището на беднотия. В момента под прага на бедността живеят 22 милиона руснаци.
Освен това, съгласно указа всяка година ще би трябвало да се подобрят жилищните условия за най-малко пет милиона съветски фамилии .
Също по този начин Путин планува ускорение на софтуерното развиване и увеличение на броя на организациите, които реализират софтуерни нововъведения до 50% от общия им брой в този момент.
Русия ще се стреми да бъде измежду петте водещи в света страни, осъществяващи научни проучвания и разработки в областите, определяни като предпочитани в научно-техническото развиване.
Друга цел, която Владимир Путин е сложил за осъществяване, е увеличението на предстоящата дълготрайност на здравословен живот до 67 години, увеличение на коефициента на раждаемостта до 1,7 , както и увеличение на % на хората, които постоянно се занимават с дейна физическа активност и спорт.
Руският президент ще се бори за понижаването на смъртността измежду хората в трудоспособна възрас т. Ще се бори и кадровият недостиг в медицинските институции, оказващи първична медико-санитарна помощ.
Владимир Путин е сложил и цел Русия да влезе в 10-те водещи страни по качество на общото обучение .
Руският президент дава обещание и обезпечаване на жилище на фамилиите със междинен приход, както и благоприятни условия за придобиване (строителство) на жилища с потребление на ипотечен заем с рента не повече от 8%.
Друго желание, което Путин стоварва върху съветското държавно управление, е да понижи смъртността по пътищата 3,5 пъти и да построи нови автомагистрали.
Указът влиза в действие от 7 май 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР