Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон, който позволява

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон, който позволява
Коментари Харесай

Путин разреши със закон мобилизирането на осъждани

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през днешния ден закон, който разрешава активизирането на осъждани жители, в това число за избрани тежки закононарушения. Изключение вършат лицата, наказани за педофилия, държавна измяна, шпионаж, завладяване на властта, терористичен акт (включително международен), взимане на заложници, присъединяване в нелегално въоръжено формирование, похищение на аероплан, нелегално боравене с нуклеарни материали или кражба на такива, подбудителство към ненавист и нахлуване против лица под интернационална протекция.

Законът за мобилизацията също по този начин беше променен, - цивилните лица, които извършват различна гражданска работа в съветските въоръжени сили, ще продължат да извършват различна работа, в случай че бъде оповестена готовност.

Междувременно Путин сервира цветя на паметника на Минин и Пожарски на Червения площад (днес в Русия е ден на националното единство) и поддържа връзка с младежи от доброволчески организации.

Руският държавен глава съобщи заяви, че в границите на частичната готовност в Русия са мобилизирани 318 000 души (а не 300 000, както беше планувано първоначално). От тях 49 хиляди към този момент са в Украйна. Той изясни нарастването с 18 хиляди души по отношение на в началото оповестения брой с обстоятелството, че " идват доброволци ". Според него броят на доброволците " не понижава ".

Путин също по този начин съобщи, че нощес е разискал " въпросите за възобновяване на Донбас ", в това число Мариупол, като го назова " античен съветски град " и съобщи, че " има върху какво да се работи там ".

Руският президент счита, че е извънредно значимо да се възстановят музеите и историческите монументи в Донбас и Мариупол. " Предметите на материалната просвета, които удостоверяват целия ход на историческите събития, които са свързани с тази земя, с тези хора, най-много... Те са доста значими, с цел да могат хората, които са живели 30 години в изискванията на безумна, безусловно идиотска националистическа агитация, с цел да могат и младежите, които са израснали в изискванията на тази агитация, да схванат, че това, което вършат, позицията, която заемат през днешния ден, е безусловно вярна и се основава на историческата традиция на техните предшественици. "

" Трябва да се възстановят жилищата, обществената инфраструктура, детските градини, библиотеките, театрите и така нататък, както и музеите ", сподели той.

Путин съобщи, че съветските управляващи работят за " опростяване на процедурите за възобновяване на документите на бежанците ". Той сподели също, че в Европа бежанците " вървят по заведения за хранене и желаят отстъпки ", до момента в който в Русия " бежанците молят да ги вземат на работа ".

Освен това Путин прикани за " извеждане " на цивилните жители от Херсон. " Сега, несъмнено, тези, които живеят в Херсон, би трябвало да бъдат извадени от зоната на най-опасните дейности, тъй като цивилното население не би трябвало да страда от обстрелите, от нахлуване, контранастъпление и всичко друго, обвързвано с бойните дейности ", сподели Путин.

На 22 октомври назначената от Русия " гражданско-военна администрация " на Херсон прикани жителите на града " неотложно да изоставен града " и да се реалокират на левия бряг на река Днепър. Според тях не е безвредно да останат в Херсон поради възможни обстрели от страна на украинската войска. Не е известно тъкмо какъв брой души към този момент са напуснали града и къде са отишли.

Още на 28 октомври съветските управляващи в Херсон оповестиха, че евакуацията е завършила и че 70 000 души са напуснали града, в който съгласно тях живеят 100 000 души.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР