Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза мощното, мистично и свято

...
Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза мощното, мистично и свято
Коментари Харесай

Путин пред препълнения ст. Лужники: Руските воини се бият в Украйна героично, мъжествено и храбро

Президентът на Русия Владимир Путин означи " мощното, мистично и свято значение на думите " бранител на Отечеството ". " Родината е фамилията, в сърцата на хората от Русия това е едно и също нещо ", сподели в слово на московския стадион " Лужники " президентът, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Путин приказва на огромен родолюбив концерт, проведен от управляващите в поддръжка на офанзивата в Украйна и събрал на стадиона десетки хиляди хора, отбелязва Франс прес.

Според ТАСС в проявата към и на самия стадион са взели участие близо 200 000 души. На трибуните на " Лужники " е имало към 90 000 души.

При минус 15 градуса по Целзий публиката развяваше съветски знаменца, до момента в който на сцената се сменят реализатори на патриотични песни и съветски военни, сражавали се на украинския фронт, показва Агенция Франс Прес.

Руските воини се бият в Украйна героично, мъжествено и безстрашно. Русия се гордее с тях. Цяла Русия ги поддържа и всеки, който ги поддържа, също е бранител на Русия. Днес Русия се бие в Украйна за свои " исторически земи, на историческите си рубежи ", посочи в словото си на концерта Путин.

Деца от украинския регион Донбас, най-много от град Мариупол, се качиха на сцената, притиснаха се до един съветски боен и обявиха пред множеството: " Ние ще победим! ".

Агенция Франс Прес напомня обвиняванията против Русия, че е отвлякла хиляди украински деца от окупираните от нея територии. Москва, оповестила тези земи за анексирани, отхвърля и твърди, че е провела напълно законни осиновявания.

Ръководителите на съветските окупационни управляващи в украинските региони също участваха на стадиона и даваха изявленията за съветски държавни медии.

" Западът е съизвършител във военните закононарушения " на Украйна, упрекна го Денис Пушилин, началник на окупационните управляващи в Донецка област на Украйна, и осъди за следващ път " нацистката идеология " на Киев.

Владимир Путин изяснява решението си да разпали най-кръвопролитния спор в Европа от 1945 година, като упреква Киев, че е провел " геноцид " на рускоезичните в Украйна. Отговорен за ескалацията на спора съгласно него е Западът, който доставя оръжия на украинския си съдружник.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР