Президентът на Русия Владимир Путин одобри новото правителство след оставката

...
Президентът на Русия Владимир Путин одобри новото правителство след оставката
Коментари Харесай

Путин одобри новия кабинет, Лавров и Шойгу запазват постовете си

Президентът на Русия Владимир Путин утвърди новото държавно управление след оставката на предходния кабинет, оповестяват съветски медии.

Бившият министър председател Дмитрий Медведев разгласи предходната седмица, че цялото държавно управление ще подаде оставка след настояването на Путин за изменение на конституцията.

Новият министър-председател Михаил Мишустин показа новия кабинет пред съветския водач.

Министърът на външните работи Сергей Лавров и министърът на защитата Сергей Шогу резервират постовете си в новото държавно управление. Александър Новак също остава енергиен министър на Русия, както и Денис Мантуров резервира поста си на министър на промишлеността и търговията. Министърът на превоза Евгений Дитрих и вътрешният министър Владимир Колоколцев също резервират позициите си. Антон Силуанов остава финансов министър, само че няма да е първи вицепремиер.

За първи вицепремиер на Русия е назначен съветникът на президента по икономическите въпроси Андрей Белоусов. В кабинета има общо 9 вицепремиери, в това число един първи. Трима вицепремиери резервират постовете си. При Медведев имаше 10 вицепремиери, в това число един първи.

За нов министър на културата е назначена Олга Любимова, на опазването на здравето - Михаил Мурашко, на образованието - Сергей Кравцов и на правораздаването - Константин Чуйченко.

Министър на икономическото развиване е Максим Решетников.

След това се организира първото съвещание на новия кабинет, избран от Путин като уравновесен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР