Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че свиква политическите партии

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че свиква политическите партии
Коментари Харесай

Румънският президент спешно привика...

Президентът на Румъния Клаус Йоханис разгласи, че привиква политическите партии на съвещания в двореца Котрочени по пътя на използване на резултатите от референдума, съобщи БГНЕС.

"Изпратих предложения за вторник и сряда, с цел да намеря най-хубавите решения ", сподели той.

Държавният глава загатна, че преброяването на гласовете е завършило и 6,5 милиона румънци са дали отговор с "ДА " на двата въпроса на референдума. „ Трябва да решим по какъв начин да ги използван, откакто хората са решили по този начин. За да намеря най-хубавите способи, взех решение да прикани партиите на съвещания ”, сподели президентът Йоханис.

Запитан за промени в Конституцията, Йоханис сподели, че няма да разчита на повече промени. Мнението на хората, би трябвало да бъде изпълнено, сподели той.

Говорейки за предлагането на ръководещата социалистическа партия да сменят някои от министрите си румънският държавен глава съобщи, че партията не е направила нищо по-добро от това да предложи някогашния външен министър Титус Корнлатен. „ Той бе създателят на пагубните избори през 2014 година. Очевидно предлагането бе отхвърлено. Титус Корнлатен няма да бъде министър”, акцентира Йоханис.

„ За злополуката при организирането на изборите, политическата отговорност е на държавното управление на социалистите. Вината е тяхна. Не би трябвало да търсим пазач в някое посолство, с цел да го упрекваме. Двамата (Теодор Мелешкану и вътрешният министър Кармен Дан) отидоха в телевизионните студия, с цел да заявят, че няма да подадат оставка. Поисках уволнението им, ”каза президентът Йоханис.

Позовавайки се на предлагането за избор на съмнение, президентът Йоханис сподели, че социалистите са изгубили изборите, "така че се надявам, че опозицията написа последните оферти за нея. "

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР