Президентът на РСМ Стево Пендаровски предлага въвеждане на забрана за

...
Президентът на РСМ Стево Пендаровски предлага въвеждане на забрана за
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Накрая ще се окаже, че РСМ е троянският кон на Русия на Балканите

Президентът на РСМ Стево Пендаровски предлага въвеждане на възбрана за влизане в страната на един евродепутат от България и още няколко български политици поради дейностите, които подхващат против Скопие. Поводът са честванията на Гоце Делчев на 4 февруари в македонската столица. На този декор - посланикът ни в Скопие ще остане в България.

Викането на дипломат за консултация е стъпката преди той да бъде отзован - това е дипломатически ход, предизвестие. Оставането му у нас може да бъде признато като самобитно отзоваване от РСМ. Това е добър ход. Откакто се одобри френското предложение, в западната ни съседка има единствено и само провокации. Това съобщи проф. Николай Овчаров от Национален кръг " За Македония " в ефира на " България заран ".

По думите му половин година след подписването на френското предложение липсват действителни дейности по отношение на клаузите по него, измежду които вписването на българите в Конституцията и измененията в учебниците.

Той прикани политическият хайлайф на страната да бъде по-твърд в позициите си към провокациите на РСМ.

" Предложеният от Пендаровски забранителен лист ще утежни връзките сред страните ни. Доколкото разбрах, македонското държавно управление е отхвърлило концепцията. Няма смисъл и ние да вършим сходен лист ", акцентира гостът.

Проф. Овчаров е на мнение, че от РСМ сами отсрочват приемането си в Европейския съюз, защото не са създали нито една стъпка в тази посока.

" Накрая ще се окаже, че тя е троянският кон на Русия. Имаше налудничави обвинявания, че нашият евродепутат и другите лица от забранителния лист са били под съветско давление. Крадецът вика - дръжте крадеца. Идеята е посредством РСМ да бъдат разединени силите на Европейски Съюз на Балканите ", означи той пред Bulgaria ON AIR.

Историкът счита, че провокациите от страна на РСМ не са инцидентни - " позицията на Пендаровски подтиква хора като нарушителя от Охрид ".

" Песимист съм, че българо-македонските връзки имат бъдеще. Омразата към България е вкоренена в продължение на няколко генерации. Очаквам провокации по време на честванията на Гоце Делчев през февруари ", безапелационен бе Овчаров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР