Президентът на Република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски отправи упреци

...
Президентът на Република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски отправи упреци
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Антибългарската реторика на ВМРО-ДПМНЕ нанесе непоправими щети

Президентът на Република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски насочи упреци към опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, като ги упрекна, че с антибългарската си и антиевропейска изразителност нанасят непоправими вреди за европейското бъдеще на страната.

„ Република Северна Македония рискува да се окаже там, където беше по времето на държавното управление на Никола Груевски, когато всеки ден ВМРО-ДПМНЕ говореше за НАТО и Европейски Съюз, само че не направи нищо за влизането на страната в тези два съюза “, предупреди Пендаровски пред вестник. В него той разяснява вероятностите за евроинтеграция на страната. По отношение на рецензията от страна на ВМРО-ДПМНЕ, че преговорната рамка за страната е можела да бъде по-добра, в случай че властта се е била съветвала авансово с тях, Пендаровски съобщи:

" Моята оценка е, че ВМРО-ДПМНЕ направи лична партийна сметка, че единствено с антибългарска и всъщност антиевропейска изразителност, само че и антиалбанска много постоянно през миналата година, ще получи повече точки и ще завоюва идващите избори. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР