Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван се

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван се
Коментари Харесай

Устойчивото развитие остава основен приоритет за Тайван

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че Тайван се ангажира да реализира нулеви равнища на въглеродни излъчвания до 2050 година, наблягайки напъните на страната за стимулиране на устойчивото развиване.

„ Като виновен член на интернационалната общественост, Тайван не пести старания в битката с изменението на климата посредством политики като Програмата за развиване на инфраструктурата и Инициативата за 5+2 новаторски промишлености “, сподели Цай.

Енергийната промяна играе основна роля за понижаване на въглеродните излъчвания, добави още тя и добави, че страната създава тактики за реализиране на задачата в браншове, обхващащи селското стопанство, производството, жилищното строителство и превоза.

Според Цай държавното управление интензивно работи в посока разкриване на нови бизнес благоприятни условия, като в същото време се стреми да обезпечи постоянна позиция на страната в интернационалните вериги за доставки. Тя даде за образец компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., участваща в самодейността RE100, която предизвиква потреблението само на зелена сила, както и Taiwan Circular Economy 100 – алианс от компании, стремящи се да се придържат към модела за понижаване на отпадъците.

Инициативата за пет плюс две новаторски промишлености се концентрира върху браншове като биотехнологиите, зелената сила, националната защита, смарт машините и Интернет на нещата, както и върху две съществени концепции: кръгова стопанска система и нова парадигма за развиване на селското стопанство.

Стартиралата през 2017 година Програма за развиване на инфраструктурата е ориентирана към облекчаване на основните инфраструктурни потребности на Тайван за идващите 30 години. Включва планове, обхващащи железопътното развиване, цифрова инфраструктура, сигурността на храните, зелената сила, развиването на градовете и селските региони, повишение на раждаемостта и редица други.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР