Президентът на Република Китай Цай Ин-уен и посланикът на САЩ

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен и посланикът на САЩ
Коментари Харесай

Президентът на Тайван проведе видео разговор с посланика на САЩ в ООН

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен и посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Кели Крафт организираха видео конферентен диалог, по време на който разискаха по какъв начин тайванският модел за справяне с пандемията от ковид се оказа толкоз сполучлив.

По време на виртуалната среща Цай съобщи, че е тъпо, че Крафт не е съумяла да реализира плануваното пътешестване до тайванската столица Тайпе. Правителството и народа на азиатската страна откровено правят оценка нейната поддръжка за интернационалното присъединяване на Тайван.

Президентът на островната страна акцентира, че Тайван е подготвен да оказва помощ и може да даде своя принос към интернационалната общественост, като в същото време държавното управление ще продължава да се стреми да взе участие в системата на Организация на обединените нации.

Според Цай, Кели Крафт е дълготраен другар на Тайван, който е спомогнал за задълбочаване на двустранните връзки. На собствен ред в няколко свои изявления в Twitter Кели Крафт съобщи, че макар че има какво да предложи в региона на опазването на здравето и авангардната просвета и технологии, Тайван не е в положение да показа своите опит и триумфи с Организация на обединените нации. Тя акцентира също, че Съединени американски щати ще продължава да поддържа своя съидейник, доколкото и за двете страни демокрацията е съществена полезност.

Сред другите участници във видео конферентния диалог бяха министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву и шефът на Американския институт в Тайван – Брент Кристенсен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР