Президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов заяви, че до

...
Президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов заяви, че до
Коментари Харесай

Президентът на ПФЛ: Добре е промените в шампионата да бъдат обсъдени навреме

Президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов съобщи, че до края на март би трябвало да има оферти за промени в календара на българския футбол, с цел да влязат в действие за идващия сезон. Ето какво сподели още той пред сътрудниците от " Дарик ":

" Добре е нещата да бъдат разисквани в точния момент и да бъдат импортирани в точния момент. Това е най-студената седмица през тази зима и тя предизвика сходни мисли. Миналата година на 13 февруари шампионата се възобнови с отсрочени мачове. Като цяло самата зима е по-мека. Това не значи, че решението е най-хубавото.
 Добрин Гьонов: Новият формат на шампионата не е сполучлив
Добрин Гьонов: Новият формат на шампионата не е сполучлив

" Със международното състезание също би трябвало да се съобразяваме "

Във време, когато е доста студено, да не приказваме за замръзналите терени, да се играе първокласен футбол е съвсем невероятно, а да се участва на стадионите е едно мъчение. Всяка една концепция, която може да докара до нещо, което е в интерес на шампионата е добре пристигнала. Преди време лятната и зимната пауза бяха по-големи. Идеята беше да се съкратят доста. Затова се навлезе по-дълбоко в декември и се взе решение да се започва през февруари. Преди шампионата се подновяваше последният уикенд на февруари.

Какво е належащо да се знае - форматът на нашето състезание с 16 тима не е добре да има плейофи. Плейофи може да има при 10, 12 или 14. Увеличаването на броя на кръговете и броя на мачовете, не постоянно води до повишение на зрителския интерес и препълване на стадионите в плейофната фаза.

Когато се използваше разновидността с 14 тима, той функционираше добре. Идеята на плейофната фаза беше с 10 мача в първата шестица. Отборите се борят за най-важните неща. Феърплея в плейофната фаза изисква да бъде на разменено посещение. Напоследък купите се вземат решение с огромна точкова преднина и не се е стигало до напрежение.

Има неща, които би трябвало да бъдат прецезирани. Има площад върху какво да се стъпи. Винаги нашите тимове започват в европейските клубни шампионати през юли месец. Друго нещо, което би трябвало да се има поради е, че на всеки две години юни и юли се организира международно или европейско състезание. Това, което зависи от нас като лига ще се опитам да го направя. Всяка година календарите би трябвало да бъдат стиковани във футболното семейство. Като се направи календарът за четири години в огромните лиги, всичко се бетонира.

Принципно стратегиите на всички места се вършат за 30-40 дни. От пауза за национални тимове до пауза за национални тимове. При нас няма никакъв проблем с малкия екран. Лятно време се съобразяваме с участниците в европейските клубни шампионати и вършим по този начин, че да защитим техните ползи.

Аз съм склонен с треньора на Черно море Илиан Илиев, че декември беше комфортен за мачове. Времето беше обикновено.

Ще помогне ли страната да се създадат терени с отопление на всички места. Това е по-добре, в сравнение с да се нагаждаме към времето. Всяко нещо изисква време и още веднъж ще има дискомфорт, до момента в който тече този развой.

До края на март би трябвало да има мнение, с цел да бъдат въведени измененията през април. Ако си спестим едно зимно преживяване по стадионите, футболът няма да загуби доста. В Банско няма сняг, в София валеше. Другите дни по стадионите го дават да има повече сняг, в сравнение с в Банско ", сподели още Атанас Караиванов.
 Очертава се Вечно дерби на Великден!
Очертава се Вечно дерби на Великден!

Това заяви президентът на ПФЛ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР